Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Uhapšen gradski većnik, 27-godišnji Branislav Kačar3.500 Bugara, Slovaka i Grka za doček Nove godine u NišuProtest instruktora auto-škola u Nišu (VIDEO)Niški taksista opljačkao i prebio AustrijancaRanjen muškarac (33) u niškom naselju DuvaništeČetvrta pobeda u nizu, Radnički srušio i ČukaričkiŽena prijavila nasilje u porodici, pa pronađena mrtva u stanu


Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, komentarisali su danas u Nišu, hapšenje gradskog većnika Branislava Kačara, osumnjičenog za malverzacije.
Kako su potvrdili u PU Niš, policija je uhapsila člana Gradskog veća zaduženog za sport i omladinu Branislava Kačara (27) iz Niša, zbog sumnje da je počinio krivično delo "trgovina uticajem". Za Kačara (SNS) se sumnja da je umešan u malverzacije u vezi sa isplatom novca iz gradskog budžeta namenjenog srpotskim klubovima.
„Pokret za decu TRI PLUS“ je probudio Srbiju i postakao na razmišljanje koliko je bitno da bude što više porodica sa više dece.
Većina niških opozicinara kritikuje dešavanja u gradu, od paljenja automobila zameniku gradonačelnika, do fizičkog napada na opštinskog funkcionera, hapšenja gradskog većnika Branislava Kačara, opšte bezbednosti građana, i traži smenu "korupirane" vlasti u Nišu.
Grad Pirot ima desetogodišnje iskustvo u prekograničnim programima sa Republikom Bugarskom. Uspešnom realizacijom mnogih projekata iz oblasti kulture, sporta, infrastrukture i turizma, do sada je kroz susedske programe i sredstvima iz Evropskih fondova - u ovaj grad uloženo oko 12 miliona evra.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu.
Tokom novogodišnjih praznika u Nišu se očekuje između 3.000 i 3.500 turista, a najveći broj njih, oko 70 odsto biće iz inostranstva, kazao je za “Narodne novine” Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš.
Andrija osvojio je drugo mesto za našu reprezentaciju na takmičenju zemalja centralne Evrope rumunskom u gradu Trgovište, u disciplini 100m kraul sa novim ličnim rekordom 52.21.
U utorak 12. decembra 2017. u Koncertno-izložbenom prostoru, Knjaževačka 2a, sa početkom u 20 časova nastupiće Banjalučki trio u sastavu Yeon Ju Jeong - violina, Marija Pilipović - flauta i Biljana Jašić – Radovanović - klavir.
Epidemija malih boginja u Nišu ne jenjava, a prema rečima profesora dr Zorana Veličkovića, načelnika Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Instituta za javno zdravlje Niš, trenutno je 23 osoba obolelo od malih boginja, pišu Narodne novine.
5 mesta koja treba zaobilaziti u širokom luku
Svi toplotni izvori su startovali na vreme i vrše urednu proizvodnju toplotne energije. Režim rada toplotnih izvora u toku dana zavisiće od uslova spoljne temperature.
Jedna od prvih stvari koje naučite u NASA glasi: ne pratite vesti u medijima. U NASI su televizori isključeni.
Danas je internet mnogima od nas postao glavnim izvorom informacija. Čitanje dnevnih vesti, blogova, gledanje video sadržaja, pa čak i slušanje radija se odvija upravo putem interneta. Stalno smo spojeni na mrežu svih mreža i tražimo instant informaciju.