Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Godinu i po dana zatvora za Branislava Kačara?Danska ima najviše obolelih od raka, a niko je nije gađao osiromašenim uranijumomPočelo dubinsko pranje ulica u NišuObeležena je 101. godišnjica stradanja u Ristovcu kod VranjaPreminuo Stojan Ranđelović, nekadašnji predsednik SG NišaRadost i igra maturanata uz kadril Johana Štrausa"Dani žalfije" u Sićevu 18. i 19. maja


Jutro maglovito, minimalna temperatura od 12 do 18°C, maksimalna dnevna od 19 do 23°C. U Nišu do 24 stepeni.
Niško Osnovno javno tužilaštvo je posle prikupljenih svih relevantnih dokaza juče podnelo optužni predlog Osnovnom sudu u Nišu protiv Branislava Kačara, većnika iz Niša, zaduženog za sport i omladinu. zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.
U Gradskoj kući u Nišu juče je, treći put za redom, obeležen Dan zdravih gradova. Niš je, pored Beograda i Novog Sada, jedan od gradova koji, kao odgovorna lokalna zajednica, podržava i podržavaće nastojanja svih relevantnih institucija i organizacija da naš grad učinimo zdravom sredinom, sredinom koja gleda u budućnost i svojim stanovnicima omogućava da ostvare pun zdravstveni kapacitet.
Demokratska stranka u Nišu obeležila je stranačku slavu Đurdjevdan, a predsednik Gradskog odbora DS, Miodrag Stanković ocenio je na proslavi, da od 1990 godine i obnavljanja rada DS-a ne postoji ništa dobro što je učinjeno u Srbiji, a da to nisu vodile demokrate.
Kompanija “Peštan” iz Aranđelovca u potrazi je za mladim inženjerima mašinstva i elektronike.
Juče je u Karađorđevcu odražana manifestacija „Dani jagode“ koja po četvrti put okuplja veliki broj proizvođača ovog voća.
Niška javnost je navikla da u protekle četiri godine, posebno u prošle godine iz Turističke organizacije Niš, stižu samo lepe vesti kad se radi o turističkom prometu, posetiocima, o broju noćenja, boravku turista generalno.
U Leskovcu je otvorena 12. po redu Minibasketijada čiji su organizatori Regionalni košarkaški savez Južne Srbije i Košarkaški klub Aktavis Akademija.
U Nišu će u subotu, u okviru manifestacije „Noć muzeja“, koja će toga dana biti održana u četrdeset gradova širom Srbije, kao i širom Evrope, biti dostupan niz kulturnih sadržaja koji će moći da se posete do duboko u noć. Petnaesta „Noć muzeja“ održava se pod sloganom „Pobede i pobednici“
Srbija se nalazi na 25. mestu po broju obolelih od raka. Iznad Srbije na ovoj listi nalaze se 24 uglavnom uređene zemlje, sa mnogo razvijenijim zdravstvenim sistemom.
U Tvrđavi će od 29.05.do 31.05, kao uvertira za obeležavanje slave Grada Niša Sveti Car Konstantin i carica Jelena, biti održan prvi evergrin festival. Prog dana festivala, sa početkom u 13.00 časova u Paviljonu, biće održana tribina na temu „Stvaranje mladih autora“ koju će voditi direktor PGP-a Vladimir Graić.
Delegacija Grada Niša boravila je juča u Hramu Svetog Teodora, a sastali su se i sa mitropolitom Seresa.
Po oceni akademika Dejana Popovića, mogućnost za zapošljavanjem preko 20.000 ljudi u IT sektoru je fama
Ženama u Nišu nekada je bio cilj da se ostvare u ulozi majke, ili dobre sestre, tetke, iako nisu imale pravo glasa, "držale" su porodicu na okupu i brinule o deci i svojim bližnjima.