Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Radnik Pošte isplaćivao novac neovlašćenim licima, sa tuđih računaMondoloni: Molimo Vučića i srpski narod za izvinjenje"U slavu predaka - ponosni potomci", učenici Gimnazije "Svetozar Marković" sa Nišlijama i pričom o cvetu i sećanjuDan primirja u Prvom svetskom ratuPobeda Srbije uz pomoć Mađarske, Rumunije i Bugarske: Elektro mreža Srbije ostaje na KosovuIstočni krak Koridora 10 biće završen do kraja godine (VIDEO)Uskoro početak izgradnje novog kontrolonog tornja na niškom aerodormu (VIDEO)


Ujutro po kotlinama, rečnim dolinama zapadne, južne i istočne Srbije magla. Najniža temperatura od -3 do 9, a najviša od 15 do 21 stepen.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su B.M. (1974) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.
Ikona Bogorodice Trojeručice, najpoštovanija je i za srpski narod najznačajnija svetinja koja se čuva u manastiru Hilandar na Svetoj Gori. Tokom vekova izrađeno je više kopija ove ikone. Najnovija kopija zaštitnica Srpse Lavre stigla je u Solun u hram Svetog Đorđa Mitropolije Neapolija i Stavropolija, gde će i ostati, izveštava RTS.
Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni je uputio izvinjenje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu zbog protokola i rasporeda sedenja na svečanosti obeležavanja Dana pobede u Parizu.
U okviru Foruma naprednih tehnologija, danas je u Oficirskom domu održano tradicionalno Savetovanje ekonomista u organizaciji Društva ekonomista Niša.
Kao i prethodnih godina obaveza vinogradara i ove godine je da se upišu u Vinogradarski registar. Prijava ovogodišnje proizvodnje je do 15. novembra.
Najnoviji podaci govre o konstantnom povećanju broja turista, posebno stranih gostiju u Nišu, koji se ne zadržavaju samo na par sati, već u sve većem broju odsedaju u našem gradu.
U subotu, 10.11.2018. godine u sportskoj hali „Nezavisna Makedonija“ u Skoplju, održan je 9. Međunarodni džiu džicu turnira „Skoplje Open 2018“ i fajnalfor međunarodne regionalne Jadranske džiu džicu lige.
U Manastiru Sv. Nikole, prošle nedelje obeležno je osam i po vekova od postojanja monumentalnih srednjevekovnih zadužbina Stefana Nemanje.
Pet žrtava ekstazija za pet meseci – pre nekoliko dana na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu preminula je 15-godišnja devojčica, koja je prethodno na kućnoj žurki u Aranđelovcu uzela tabletu ekstazija. Smrtonosna komibacija je alkohol pomešan sa sintetičkim drogama kojih je sve više među mladima. Stručnjaci upozoravaju da ovakvi narkotici razaraju centralni nervni sistem, a prvi na udaru je mozak.
Završno veče 13. Internacionalnih susreta džez muzičara NAISSUS DžEZ je otvorila "Vesna Petković feat Who man dog" uz kombinaciju modernog džeza, etno i afričke melodije.
Zbog državnog praznika, parkiranje će i u ponedeljak biti besplatno, dok će gradski prevoz u Nišu raditi po nedeljnom redu vožnje.
Nadležnost, mogućnosti, realizacija, svakodnevni problemi građana i sugestije, bili su tema razgovora sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga, Draganom Sotirovski.
Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, državne firme i ustanove neće raditi do 13. novembra ili će raditi skraćeno.