Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Bacio ćebe na staricu i uz udarce po glavi zahtevao novac od njeNiška opozicija napustila sednicu gradskog parlamenta, gradska vlast ukazuje na još jedan performans po nalogu Saveza za SrbijuU Nišu 24. marta obeležavanje od početka NATO agresije, vojna parada pomerena za 9. majPolicija traga za vozačem koji je udario motor, na kome su se vozili supružnici i zadobili teške povredeOd subote, delimično do potpuno zatvoren saobraćaj na Bulevaru Nikole Tesle u Nišu zbog priprema za vojnu paradu 24. martaVozaču autobusa za koga se sumnja da je izazvao udes na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova ukinut pritvorPrijem za vajara Vasilija Perevalova


U Gradskoj kući juče je gradonačelnik Darko Bulatović uručio pojedinačne ugovore o realizaciji pomoći za interno raseljena lica kod kupovine seoskih kuća sa okućnicom,kao i ugovore o pomoći u građevinskom i drugom materijalu za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom.
Kako su saopštili u PU Niš, policija u Merošini uhapsila je M.U. starog 31 godinu, iz okoline Žitorađe, zbog sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo, krađa i tri teške krađe.
Delegacija Švedske razvojne agencije (SIDA) predvođena predsedavajućom borda direktora Ivon Gustafson i Ambasador Kraljevine Švedske Nj.E. Jan Lundin posetili su juče Niš i razgovarali sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i predstavnicima niške Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj o realizaciji projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje i preradu otpadnih voda.
Nakon današnjeg napuštanja sednice Skupštine grada Niša odbornika opozicionih stranaka, GrO Demokratske stranke izdao je saopštenje.
Pre nekoliko dana u Moskvi je usaglašen tekst sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom koji će Srbiji omogućiti da 99,5 odsto proizvoda plasira na tržište te ekonomske zajednice. Ruski ambasador je poručio da očekuje da na ovo tržište stignu srpska rakija, sirevi i drugi proizvodi.
Dolaskom proleća, učenici Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” sada više vremena provode na praktičnoj nastavi koja se obavlja na školskoj ekonomiji. Stečeno znanje u učionicama i kabinetima, srednjoškolski proširuju u pekarskoj radionici, voćnjacima, plastenicima i školskom parku.
Niš je dobio novi suvenir: to je rezultat dvodnevnog takmičenja na kojem su mladi krativni ljudi imali priliku da predstave svoje ideje o tome kako treba da izgleda moderan suvenir. U svom radu, oslanjali su se na istorijsko nasleđe a podršku su im pružili Pro-aktiv i Turistička organizacija Niš.
Na trgu kralja Milana u Nišu, simboličnim odbrojavanjem na satu započela je zvanična promocija Evropskog prvenstva za žene u košarci. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović pritiskom dugmeta označio je početak odbrojavanja do kontinentalnog šampionata koji u Nišu počinje za tačno 100 dana.
Prvi pozorišni festival balkanskog kulturnog prostora „Teatar na raskršću“, u čijem znaku je prethodnih devet dana bio Niš, završen je sinoć dodelom nagrada i izvođenjem pozorišne predstave iz Soluna “Sarajevo 1914: Mali mi je ovaj grob” (tekst Biljana Srbljanović, režija Tanos Nikas) u čast nagrađenih.
Rak dojke čini 20 odsto svih karcinoma kod žena, a u svetu milion i 600 hiljada žena oboli godišnje od ove bolesti, a više od pola miona umre od raka dojke.
Posle više od 10 godina, najveća muzička diva sa prostora bivše Jugoslavije nastupa na festivalu PozitivNI. Nemerljivim talentom, pojavom, eksperimentisanjem i dokazivanjem u širokom spektru muzičkih žanrova Josipa Lisac je sinonim svih vrednosti kojima PozitivNI festival teži već petu godinu.
Danas na severnoj polulopti naše planete počinje proleće, dok za stanovnike na južnoj hemisferi stiže jesen.
Predsednik Srbije sumirajući rezultate prošle godine i šta nas očekuje u 2019. godini, govori o svemu u atorskom tekstu za Kurir.
U javnosti se često priča o onima koji menjaju stranke i obično ih napuštaju kada padnu sa vlasti. Tako se govori da je Tatjana Vojtehovski bila aktivni član JUL-a . Ona kaže, nisam. a u izjavi Siniše Vučinića, visokog funkcionera JUL-a stoji, sasvim nešto drugo.