Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Uskoro završetak radova na novoj garaži kod Doma zdravljaPriveden jer je maltretirao i istukao dvadesetjednogodišnju devojkuUz Vučićevu poruku mira, najavu promena i smene nepoštenih u stranci, SNS obeležila desetogodišnjicu na skupu u KraljevuBivši predsednik Crne Gore na tribini u NišuNema lista čekanja na Klinici za otorinolaringologiju u Nišu (VIDEO)Goran Ljubić, predsednik opštine Doljevac, podneo ostavku zbog provere raspoloženja biračaPiroćanac i Beograđanin "odštampali" 6 miliona dinara


U Srbiji u utorak umereno do potpuno oblačno sa sunčanim intervalima, dok se slaba kiša očekuje na jugu i na zapadu Srbije.
Carinici su 19. oktobra 2018. godine na kontrolnom punktu Merdare sprečili krijumčarenje gotovo sedam tona espreso kafe, čija je vrednost skoro 58.000 evra.
U okviru mera Aktivne politike zapošljavanja koju zajednički realizuju Grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje, u Nišu su danas uručeni Ugovori o subvencijama drugoj grupi preduzeća i preduzetnika u cilju pospešivanja zapošljavanja i samozapošljavanja nezaposlenih, a posebno kategorija onih koji zbog starosne dobi ili nekih drugih razloga teže dolaze do posla.
Srpska napredna stranka obeležila je 10 godina od svog osnivanja.
Poslodavci u Srbiji moći će ubuduće svojim zaposlenima da isplaćuju zarade i neradnim danima, čak i noću, a građani će istog trenutka na svojim računima imati uplaćeni novac. Ovo omogućava novi "instant" platni sistem, koji sa radom počinje od sutra, 22. oktobra.
Učenici Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ učestvovali su na manifestaciji „Pekarski dani“, koja je od 17. do 19. oktobra održana u Aleksincu. Ovo je trinaesta po redu međunarodna manifestacija, koju pod pokroviteljstvom Opštine Aleksinac organizuje Poljoprivredna škola „Šumatovac“.
U subotu je na Sportskom centru u Babušnici održana sedma Vurdijada po redu. Manifestacija je okupila rekordan broj izlagača u obe takmičarske kategorije, ali i veliki broj izlagača suvenira i ručnog rada, kao i posetilaca.
U 12. kolu Superlige fudbaleri Radničkog večeras su na domaćem terenu savladali Zemun.
U sklopu obeležavanja jubileja "850 godina od podizanja prvih Nemanjinih zaužbina" u Kuršumliji, u ponedeljak, 29. oktobra, u galeriji Gradske biblioteke otvoriće se jedinstvena izložba 46 kaliografskih radova Svetozara Pajića –DIJAKA , na kojima su prikazane najlepše stranice MIROSLAVLjEVOG JEVANĐELjA i drugih najznačajnijih rukopisa.
U Prihvatnom centru za migrante u Vranju, peti put ove godine, organizovana je vakcinacija i revakcinacija dece protiv malih boginja. Vakcinisano je 22-je dece od rođenja do 18 godina.
Jedan od najpopularnijih srpskih filmova „Nacionalna klasa“, koji je u okviru projekta Vip kinoteka digitalno restauriran, biće prikazan u utorak 23. oktobra 2018. godine, u Niškom kulturnom centru, sa početkom u 19 časova.
Momir Bulatović, bivši predsednik Crne Gore i bivši savezni premijer, govoriće na tribini pod nazivom "Uloga Savezne Republike Jugoslavije u stvaranju Republike Srpske" koja će biti održana u Nišu u ponedeljak 22. oktobra na Pravnom fakultetu u Nišu.
Nadležnost, mogućnosti, realizacija, svakodnevni problemi građana i sugestije, bili su tema razgovora sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga, Draganom Sotirovski.
Nesuđeni kralj, koga je preka narav koštala krune i koji je bio trn u oku Austrougarskoj, Apisu i Pašiću, proveo je 16 godina zatvoren u ludnici i nije skrivao svoje antijugoslovenstvo, ali je zbog hrabrosti i požrtvovanosti u narodu bio jedan od omiljenijih članova vladarskih porodica.