Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Neprimerene reči na društvenim mrežama, pozivi na "linč" sa obe strane: Odbrana države i patriotizam, lični stavovi ili politika?Vučić na otvaranju fabrike "Aptiv Pakard" u Leskovcu: U narednih godinu i po dana biće zaposleno 3.000 ljudiZavejana sela oko Kuršumlije, putevi neprohodniDečak iz Niša preminuo u Tiršovoj: Dovezen iz privatne klinike gde je operisao kičmuUspešna turistička prezentacija Niša: TON prvi put na prestižnom Sajmu turizma u BečuNa prodaju imovina Univerzal banke, među artiklima najviše Tigrove obućeOko hiljadu građana na protestu u Nišu, organizatori protiv jeftinog politikanstva opozicionih stranaka (FOTO)


Gradska opština Medijana i ove godine, po 13. put, u saradnji sa Niškom eparhijom organizuje tradicionalnu manifestaciju “PLIVANjE ZA BOGOJAVLjENSKI KRST”, u subotu, 19. januara 2019. godine sa početkom u 12 časova, na otvorenom bazenu Sportskog centra „Čair“.
Policija je uhapsila dvadesetpetogodišnjeg mladića iz Vranjske Banje jer je na javnom mestu pretio supruzi da će je ubiti..
Profesor u Visokoj školi za vaspitače u Aleksincu, Miroslav Kuka, izneo je optužbe na račun bivšeg direktora te ustanove Stojana Obradovića, da je sa kućnog računara putem video-nadzora posmatrao kolege i time ugrožavao privatnost studenata i profesora. Obradović, koji je na funciji direktora bio od 2011. do 2017. godine, te optužbe negira, izveštava RTS.
Niš "potresa" najnovija afera rasprave "bez dlake na jeziku", zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i Sene Todorović.
Fabrika "Aptiv Pakard" (APTIV PACKARD), za proizvodnju elektroinstalacija za auto-industriju, otvorena je u Zelenoj zoni u Leskovcu.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 13. januar 2018. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
U okviru privredne delegacije i nastupa Privredne komore Srbije, Turistička organizacija Niš je ove godine po prvi put nastupila na jednom od prvih ovogodišnjih velikih sezonskih turističkih Sajmova u Evropskoj uniji "Sajmu turizma u Beču", na kome se reprezentativno predstavljaju skoro sve bitne svetske destinacije
U organizaciji MOK Topličanin 97 i ŽOK Topličanin, po prvi put je u Prokuplju održana manifestacija „Odbojka na snegu“. Ovoj akciji odazvalo se dvadesetak učesnika svih uzrasta koji su uz druženje pokazali da se odbojka uspešno može igrati i po snegu.
Francuski institut u Srbiji organizuje po 16. put takmičenje za frankofonu pesmu. Finale se održava u Nišu, u nedelju 24. marta. Možete osvojiti boravak u Tunisu, Egiptu kao i ulaznice za ugledne festivale, poručuju organizatori.
Ovih dana lekarima opšte prakse u Domu zdravlja javilo se 20-30 odsto više pacijenata sa respiratornim infekcijama, nego što je bilo u predhodnim mesecima.
Prepun Svetosavski park na dočeku Pravoslavne nove godine u organizaciji Gradske opštine Medijana. Prema nekim procenama dvosatni nastup Nataše Bekvalac pratilo je između šest i sedam hiljada građana, uglavnom mladih.
Dobrotvorni svetosavski bal ove godine biće održan u Svetosavskom domu u Nišu.
Predsednik Srbije sumirajući rezultate prošle godine i šta nas očekuje u 2019. godini, govori o svemu u atorskom tekstu za Kurir.
Iako se mnogo toga dovodi u pitanje, industrija je postala glavni problem, a o građevinarstvu se malo priča. Dovode se strane kompanije, a naši radnici beže u svet. Da li zbog veće zarade ili boljeg života, to ne znamo.