Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Izabrano najlepše dvorište, balkon i dvorište stambene zgradeDa se pomogne ugroženima: Obilazak i sagledavanje stanja na terenu, nakon velikih poplava u aleksinačkom krajuProkuplje i zvanično postalo gradNove optužbe:  Sumnje u rukovodstvo Doma zdravlja zbog "uticaja" na izborima za delegate Komore medicinskih sestara?!Da li će Topilo kraj Niša postati Banja?Bliži se kraj radova na deonici od Bancareva do Crvene Reke na Koridoru 10Performans Inicijative "Ne damo niški aerodrom" i sibolična podela žutih kartona niškoj vlasti


Nastavak 24 .odložene sednice Skupštine grada Niša, biće održan sutra sa početkom u 8 sati.
Carinici su u saradnji sa policijom 19. juna 2018. godine, na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, zaplenili zlatnu polugu koja vredi više od čak 2 miliona dinara, kao i 15.500 neprijavljenih evra.
U Gradskoj opštini Medijana dodeljene su nagrade pobednicima Konkursa ove opštine,,Neka cveće govori“.
"Udružena niška opozicija" održala je danas okrugli sto pod nazivom "Niški aerodrom a čiji su odbornici", kojoj su prisustvovali odbornici Demokratske stranke, Dosta je bilo, Dveri, Levice Srbije, Narodne stranke, Nove stranke, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret i Socijaldemokratske stranke.
Programom lokalnog ekonomskog razvoja za 2018. godinu predviđeno je 39 miliona 362 hiljade dinara za podsticajna sredstva za mala i srednja preduzeća, kaže Mihajlo Zdravković, gradski većnik, a ovu odluku je podržalo i Gradsko veće.
Danas je u Radonjici održana manifestacija „Dani višnje“ koja se u leskovačkom kraju održava po peti put i okuplja veliki broj proizvođača ovog voća.
Rumunska državna televizija (TVR) koja danas boravi u Nišu, ovih dana snima dokumentarni film o Srbiji, koji ima za cilj da predstavi i upozna tamošnju javnost, pre svega o turističkim potencijalima naše zemlje.
Član Gradskog veća, resorno zadužen za omladinu i sport Branislav Kačar primio je članove Planinarskog društva „Preslap“ iz Niša Nenada Stojanovića, Slobodana Vaskovića i Miroslava Dokmana koji će ovog leta učestvovati na tri planinarske ekspedicije (Elbrus-najviši vrh Evrope i Rusije 5642m, Mon Blan-najviši vrh Alpa i Francuske 4810 m, Fudži-najviši vrh Japana 3776m), kao i članove Atletskog kluba „Železničar“ koje predvodi Nemanja Tadić.
Na više lokacija u centru Niša, danas će biti održana, već tradicionalna, manifestacija “Praznik muzike”, koja svake godine nudi žanrovski šarenoliku muziku, a svi programi su besplatni.
Podelom priznanja i zahvalnica dobrovoljnim davaocima krvi, juče je u Leskovcu i Vranju obeležen Svetski dan davalaca krvi.
Predstavljajući Grad Vranje, Emilija Mišić i Mila Nikolić osvojile su šesto mesto na velikom muzičkom takmičenju za decu „Srbija u ritmu Evrope”, koje je održano u subotu, u niškoj hali Čair.
Počev od 22. juna 2018. godine, do 31. avgusta 2018. godine na svim linijama javnog gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji grada Niša primenjivaće se redukovani (letnji) red vožnje.
Po oceni akademika Dejana Popovića, mogućnost za zapošljavanjem preko 20.000 ljudi u IT sektoru je fama
Traže se alternative kako za grejanje životnog i poslovnog prostora, tako i za hlađanje, a da se pritom korisnicima ponudi efikasno i ekonomično rešenje. Naučnici uspevaju da pronađu načine kako da potrošačima ponude energetski efikasne sistema grejanja, a to prepoznaju i proizvođači koji se rado upustaju u poslovne poduhvate.