Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Svetinje kao temelj i izvorVeče za pamćenje: Proslava jubileja 200 godina Sabornog hrama u Nišu (FOTO)Bombom na prodavnicu PVC stolarije u NišuKasarna „Deligrad“ u Aleksincu nova baza ŽandarmerijeMinimalno poskupljenje grejanja u NišuSurvao se kamionom s puta, suvozač zadobio teške povrede i umroNiški MMA borac na korak od UFC-a


Sinoć je večernjom službom u Malom Sabornom hramu u Nišu i Svečanom akademijom u Svetosavskom domu, počela je centralna proslava 200 godina od izgradnje crkve Sabora Svetih Arhangela. Večernjom službom je načalstvovao Njegovo Preosveštenstvo Episkop kruševački G. G. David.
Prilikom sletanja s puta „juga“ od Gadžinog Hana prema Donjem Dušniku, na ulazu u selo Krastavče, poginula je A.M. stara 34 godine, dok je njen suprug zadobio povrede.
Sačekala tatu da dođe da je poljubi i otišla na neko bolje mesto
Sa radom i rezultatima delegacije Republike Srbije u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope (KLRVSE) na 37. Plenarnom zasedanju, održanom u Strazburu, od 27. do 31. oktobra 2019. godine, javnost su u Gradskom odboru Srpske napredne stranke Niš upoznali prof. dr Zoran Perišić, šef srpske delegacije i član Predsedništva SNS, i Dušica Davidović, zamenica člana…
Kasting za kabinsko osoblje Er Srbije održava se danas u Nišu. Više od stotinu prijavljenih na konkurs, a stručnjaci će izabrati najbolje, koji moraju da prođu još nekoliko krugova izbora, a zatim i više nivoa obuke kako bi dobili zaposlenje u Er Srbiji.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 17. novembar 2019. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Turistička organizacija Leskovac je po dvanaesti put priredila izložbu suvenira i turističkih publikacija u Leskovačkom kulturnom centru.
Na najvećoj MMA manifestaciji u Nemačkoj – GMC (German MMA Chempionship),niški borac Aleksandar Stojičić izašao je kao pobednik u meču sa nemačkim borcem Reneom Rungeom i impresionirao organizatore
Predstavljanje prve knjige Dnevnika Vladete Jerotića, u izdanju Zadužbine Vladete Jerotića, biće održano u utorak, 5 novembra 2019. u 19 sati u Maloj sali Niškog kulturnog centra.
U Nišu vlada veliko interesovanje za vakcinaciju protiv sezonskog gripa. Vakcina trenutno imaju u centralnom objektu Doma zdravlja.
Nišlije će i ove godine moći da prate dokumentarna filmska dostignuća, ali i da uživaju u bogatom muzičkom programu, na drugom po redu Festivalu dokumentarnog filma i muzike „Siti fest“ (City Fest), koji će se održati od 22. do 24 novembra u Domu Vojske u Nišu.
Niški Štab zimske službe spremno će dočekati zimu i sneg, bar tako tvrdi novi komandant ovog štaba, Stojan Spasić. Javno komunalno preduzeće “Medijana” ove zime radiće sa 19 vozila, 6 više nego prethodne.
Članica Glavnog odbora SNS i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski kaže da je za godinu i po dana provedenih na čelu Okruga, kroz zvanične prijeme, razgovarala sa oko 1.000 ljudi, ne računajući one koji svakodnevno dolaze za pomoć, informacije ili preporuku.
Ovih dana je u aleksinačkom vodovodu primećena koncentracija dihidrogen monoksida, veća od uobičajene. Nadležni poručuju da je voda ispravna za piće