Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Posredovanje sa Vladom Srbije, angažovanje u privredi: Priznanja opština Doljevac i Gadžin Han za načelnicu Nišavskog okrugaNiški hor "Branko" na Međunarodnom festivalu ,,Državni glas” u MinskuBlagoslov za početak nove školske godinePoginuo policajac na traktoru u blizini VranjaVučić položio kamen temeljac za fabriku namenske industrije: Dugo sam čekao da dođem u KuršumlijuIdeja o otvaranju demografskog centra i istraživačke stanicePucano na patrolu Vojske Srbije kod Lukovske Banje


Ujutru po kotlinama, dolinama reka i visoravnima magla. Tokom dana sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura 29 stepeni.
Carinici su na graničnom prelazu Gradina 10. oktobra 2019. godine u saradnji sa policijom, zaplenili 12.000 paklica cigareta „viktori“ i „marlboro“ sa bugarskim akciznim markicama.
Protekle subote, na niškom vojnom aerodromu „Narednik pilot Mihajlo Petrović“ je održana svečanost povodom Dana vojnih padobranaca - 14. oktobra, na kojoj su pripadnici 63. padobranskog bataljona obeležili sedamdesetpet godina od formiranja prvih padobranskih jedinica u Srbiji. Jubilej, kakvim se retko koja zemlja u svetu može pohvaliti, padobranci su obeležili onako kako…
U čast Zorana Đinđića u organizaciji niškog Gradskog odbora Demokratske stranke u ovom gradu je odigran memorijalni turnir u basketu.
Srpska ekonomija je u prvoj polovini ove godine imala rast od 2,8 odsto, tako da će biti teško postići planirani godišnji rast od 3,5 odsto, ocenili su stručnjaci Svetske banke.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 13. oktobar 2019. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Proteklog vikenda u parku Svetog Save, po prvi put je održana manifestacija “Mekika fest”. Organizatori, Unija pekara Niš, kažu da su zadovoljni odazivom posetilaca i da će ova manifestacija postati redovna.
U čast obeležavanja oslobođenja grada Niša u Prvom i Drugom svetskom ratu, organizovan je Međunarodni kasački turnir pod nazivom “Oktobarski kup grada Niša”.
Hor NCPD "Branko" nastupiće na Međunarodnom festivalu ,,Državni glas” u glavnom gradu Belorusije, Minsku.
U prokupačkom Domu zdravlja, danas počinje redovna vakcinacija protiv sezonskog gripa, saopštili su iz te zdravstvene ustanove. Takođe i drugim gradovima, Nišu, Leskovcu, zdravstvene ustanove spremne su za početak vakcinacije.
Zbog ogromnog interesovanja, kako Nišlija, tako i ljudi iz cele Srbije, pa i okolnih zemalja, menadžmentEl Chapulin solo - Manu Chao acoustic , zajedno sa organizatorom World music - festivalom Merak, odlučio je da pusti u prodaju još 300 karata.
Pokrov Presvete Bogorodice je hrišćanski crkveni praznik kada crkva proslavlja Presvetu Bogorodicu kao pokroviteljku i zaštitnicu hrišćanskoga roda.
Članica Glavnog odbora SNS i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski kaže da je za godinu i po dana provedenih na čelu Okruga, kroz zvanične prijeme, razgovarala sa oko 1.000 ljudi, ne računajući one koji svakodnevno dolaze za pomoć, informacije ili preporuku.
Ovih dana je u aleksinačkom vodovodu primećena koncentracija dihidrogen monoksida, veća od uobičajene. Nadležni poručuju da je voda ispravna za piće