Južna Srbija Info
cirilica | latinica

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Selo iz kojeg se svi iseljavaju, nadu vraća izgradnja putaNiška i švajcarska policija u akciji hapšenja međunarodne kriminalne grupeToma Zdravković je živeo kao na filmu: Supruga Gordana otkrila detalj iz njegovog života koji krije veliku istinuU akciji MUP-a uhapšeno 97 osoba, među njima službenice Katastra i radnici Elektrodistribucije iz NišaAgata Kristi i njeno srpsko porekloTrese se svetsko tržište nafte, Norvežani se povlače iz proizvodnje fosilnih gorivaGore automobili niških funkcionera: Zapaljen automobil direktoru "Tržnice"


Bezbedna je lokacija u okolini Breznice kod Bujanovca. Istraženo je područje, pronađene su tri protivpešadijkse mine i jedna ručna bomba. Sredstva za istraživanje lokacije, koja je na mapi Centra za razminiranje bila označena kao sumnjiva, odvojile su Vlade Srbije i Sjedinjenih Američkih država.
Kako su potvrdili u PU Niš, jutros nešto pre osam sati na putu Niš–Pirot, kod mesta Prosek, nastradao je muškarac srednjih godina, kada je na njega naleteo šleper bugarskih registarskih tablica.
Na Golaku iznad Sokobanje nalaze se tri najsiromašnija sela u tom kraju – Jezero, Novo Selo i Radenkovac. Velika nadmorska visina, loši uslovi i težak život na krečnjačkom terenu, naterali su većinu stanovnika da se iseljava.
Iz pokreta Dosta je bilo u Nišu uputili su inicijativu predsedniku Skupštine grada za hitan sastanak svih odborničkih grupa i relevantnih službi i ljudi, vezano za bezbednost grada, povodom katastrofalne situacije nastale paljenjem automobila građanima i funkcionerima u Nišu.
Odlukom Gradskog veća došlo je do podele gradskih zona na onovu kojih se izračunava porez na imovinu građevinskog zemljišta u Nišu i tako su se stekli uslovi za sniženje naknada.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu.
Turistička organizacija opštine Kuršumlija osvojila je drugu nagradu u kategoriji “upotrebni predmet” na međunarodnoj izložbi suvenira i turističkih publikacija “LESKOVAC 2017”.
U premijernoj utakmici 17. kola fudbalske Superlige Srbije Radnički i Mladost podelili su bodove u Lučanima, bilo je 2:2. Meč je igran u jakom tempu, bio je iznad nivoa srpskog prvenstva, a na kraju i jedni i drugi imaju za čim da žale.
Povodom 45 godina od osnivanja Akademskog hora Studentskog kulturnog centra Univerziteta u Nišu, u sredu 22. novembra u 19 časova u sali Oficirskog doma u Nišu biće održan gala koncert „HOROVANjE“ na kome će, pored domaćina, nastupiti i Kamerni hor Univerziteta Adam Mickievič iz Poznanja u Poljskoj, kao i Gudački orkestar Niškog simfonijskog orkestra.
Interesovanje građana za besplatne preventivne preglede koji se obavljaju u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Leskovac je bilo veliko i čekaonice su tokom vikenda bile pune od ranih jutarnjih časova.
12. decembra u Kulturnom centru "Drainac" u Blacu, održaće se 10. po redu Zlatna svadba, manifestacija u kojoj učestvuju bračni parovi venčani pre 50 godina, sa teritorije blačke opštine.
Ovogodišnji sajam je 54. po redu tradicionalni NIŠKI SAJAM KNjIGA i sa krilaticom POHVALA KNjIZI. Svečano otvaranje Sajma knjiga u hali "Čair", zakazano je za18 časova.
Jedna od prvih stvari koje naučite u NASA glasi: ne pratite vesti u medijima. U NASI su televizori isključeni.
Za vranjsku fabriku Jumko (osnovana je 60-ih godina prošloga veka kao Pamučni kombinat Vranje) proces privatizacije započet devedesetih godina, nije doneo ništa dobro. Naprotiv, poslovanje kompanije krenulo je silaznom putanjom.