Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Naprsline na auto-putu kroz Grdeličku klisuru, popravka o trošku izvođačaČuveni hotel "Nais" počinje sa radom početkom avgusta, gradonačelnik obećao 150 radnih mestaPronađena dva mrtva muškarca u LeskovcuŽeleznička obilaznica zavisi od efikasnosti Ministarstva?Željko Bebek nastupa u niškoj BanoviniDženan Lončarević nastupa u AleksincuNišlija stradao u udesu u blizini rampe kod Niške Banje


Prema podacima Univerziteta u Nišu, najviše slobodnih mesta za septembarski rok ostalo je na Ekonomskom fakultetu, ukupno 303.
Za manje od 24 sata, u dva odvojena slučaja, pronađena su tela dva muškarca u Leskovcu.
Skupština opštine Epon donela je odluku da na ulazu i izlazu iz tog francuskog grada pored natpisa Epon na tabli stoji i ime Prokuplja, rekli su u Prokuplju predstavnici tog francuskog grada sa kojim je srpski grad pobratimljen.
Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je u intervjuu za grčku televiziju "Alfa" da su Makedonci prisvajali svetsku, balkansku i tuđu istoriju.
Skupština Srbije nedavno je usvojila izmene Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara kojima se cena putarine u Srbiji povećava za 12 odsto. Direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak očekuje da će novi cenovnik stupiti na snagu u prvim danima avgusta.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 21. jul 2019. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Broj zdravstvnih turista u Srbiji godišnje raste za deset do 15 odsto i trenutno ih je na godišnjem nivou između 40.000 i 60.000, podaci su Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta).
Leskovčanka Nina Stanisavljević, član Plivačkog kluba „Dubočica“, nosila je zastavu Republike Srbije na otvaranju Evropskog olimpijskog festivala mladih u Bakuu.
Nakon Skoplja, Nišvil karavan posetio je i Sofiju. U ambasadi Srbije u Bugarskoj održana je promocija 25. Nišvil džez festivala.
Jedinice intenzivne nege Klinike za dečije interne bolesti KC Niš u kojima su smešteni najmlađi pacijenti sa juga i jugoistoka zemlje su opremljene deset najsavremenijih monitora za neinvazivna merenja i praćenja životnih funkcija kod novorođenih beba.
26. jula, Željko Bebek će sa svojim rok bendom, održati samostalni koncert u "Dvorištu Univerziteta u Nišu"..
Na deonici autoputa kroz Grdeličku klisuru došlo je do pojave manjih naprslina na površinskom sloju asfalta.
Beograd i Skoplje će novim Koridorom preko Niša biti udaljeni tri i po sata vožnje.
Sudeći po objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici aktuelnog gradonačelnika Niša Darka Bulatovića odgovor na ovo pitanje, na prvi pogled, nije teško dati.