Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Tragična vest za pravoslavne: Sud u Turskoj odlučio - Nekada najveći hrišćanski hram Aja Sofija postaje džamijaNajtragičniji dan od početka epidemije, 386 novozaraženih i 18 mrtvih - saučešđe porodicamaMirni protesti nezadovoljnih građana u Nišu - razgovor između građana i ŽandarmerijeVirijević negirao navode da je naredio povlačenje policije u zgradu PUProtest demostranata u NišuNajverovatnije bez policijskog časa za vikend?!Moguće, ponovo policijski čas od petka za celu Srbiju?!


U Nišu je danas, treći dan zaredom, protest počeo nešto polse 19 sati ispred zgrade Skupštine grada, kada su okupljeni blokirali ulicu Nikole Pašića, a zatim kao i predhodnih dana krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama..
Carinici su na prelazu Gradina 4. jula 2020. godine sprečili pokušaj jedne četvoročlane porodice da preko granice bez prijavljivanja prenese 30.000 neprijavljenih evra koje su spakovali u kofer.
Turski sud poništio je u uredbu iz 1934. godine kojom je istanbulska Aja Sofija pretvorena u muzej i utrla put preobražaju zgrade u džamiju uprkos međunarodnim upozorenjima protiv takvog poteza. Očekuje se reakcja Vladimira Putina.
Gradski, kao i opštinski odbori Srpske napredne stranke Medijana, Pantelej i Palilula, na danas održanim konferencijama za novinare, osuduli su kako kažu, vandalsko divljanje pojedinaca na protestima u Srbiji.
Bruto devizne rezerve Narodne banke Srbije su na kraju juna iznosile 14 milijardi evra, saopštila je NBS.
Na području Topičkog okruga žetva ozimog ječma je u punom jeku, a već za par dana počinje i žetve pšenice, najvažnije hlebne kulture, koja je u Topličkom okrugu zasejana na blizu 7.000 hektara.
Grčka će od sutra u 6 ujutru zatvoriti granice za građane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola.
Najveća sportska manifestacija u regionu „Sportske igre mladih“ održava danas po peti put u Kuršumliji.
Izložba završnih radova studenata Master akademskih studija Departmana za likovne umetnosti čije je otvoranje u Galeriji Sinagoga, zakazano u sredu, 8. jula 2020. godine, sa početkom u 19 časova, je otkatano zbog epidemiološke situacije.
U Republici Srbiji je do 15 časova 09. jula 2020. godine registrovano ukupno 17.342 potvrđena slučaja COVID 19.
Niški džez festival "Nišvil" održaće se od 7. do 16. avgusta, dok će glavni festivalski program program biti od 13. do 16. avgusta.
Nakon sednice Kriznog štaba donete su nove, strože mere koje će važiti u Beogradu. I dalje nemamo mere za čitavu teritoriju Srbije, već se fokusiramo tamo gde je situacija vanredna, rekla je premijerka Ana Brnabić posle sednice Kriznog štaba.
Načelnica Nišavskog okruga i članica GO SNS Dragana Sotirovski gostovala je u emisiji "Odgvovorni" na RTV Belami
Ideja o pokretanju sopstvenog biznisa u Srbiji kod mnogih je postojana. Čovek koji sanja o tome da u maloj i siromašnijoj sredini ostvari prihode od kojih može solidno da živi, ne može a da se ne zapita kako ideju da sprovede u delo.{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}