Južna Srbija Info

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Udes kod Niša: Povređena žena i četiri detetaSkoro 90 hiljada švercovanih evra otkriveno na PreševuBulatović: Grad ima pare, pokrenuće inicijativu za otplatu dugova građana za komunalije na 5 do 10 godinaMešoviti dečji hor iz Gruzije nastupa u NišuIsplata penzija u Nišu se obavlja neometanoDani posta: Na pijaci veća ponuda boba, pasulja, oraha, ribe, turšijeVozači oprez: U Nišu i celoj zemlji akcija pojačane kontrole saobraćaja i vožnje pod dejstvom alkohola


Gradonačelnik Darko Bulatović primio je danas u Gradskoj kući Nj. E. Sejf Alah Redžiba, Ambasadora Tuniske Republike u Srbiji. U razgovoru je ocenjeno da neosporno dobre i prijateljske odnose dva naroda koji su neraskidivo povezani još iz vremena Prvog svetskog rata treba iskoristiti i preneti i na bolje poslovne odnose u sadašnjosti.
Kako su potvrdili u PU Niš, u udesu koji se dogodio sinoć oko 21 sat, kod naselja Donja Vrežina. povređena su četiri deteta i žena koja je upravljala kolima, kada je, kako kažu u policiji, kod Donje Vrežine udarila u zaštitnu ogradu za životinje.
Na području Srbije sve je više ugovorenih maloletničkih brakova među romskom populacijom.
Predsednik Grdaskog odbora Demokrtske stranke u Nišu Miodrag Stanković, uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Darku Bulatoviću.
Vlada Srbije uredbom je utvrdila kriterijume po kojima će se određivati aktivnosti koje negativno utiču na životnu sredinu i naplaćivati naknada pravnim licima, preduzetnicima i fizičkim licima – vlasnicima stambenih jedinica.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 8. decembar 2019. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
I ove godine po ugledu na evropske gradove, za novogodišnje praznike, kod spomenika Sremcu i Kalči, održaće se turistička, muzička, izložbeno-prodajna, kreativna manifestacija, ovaj put pod nazivom "Novogodišnji festival NIŠ U SRCU - BazArt".
Poljoprivredna škola dobila je, zaslugom učeničkog parlamenta Poljoprivredne škole, a preko projkata konkursa „Aktiviraj se“, školsku Medijateku kao i učionicu za fizičko vaspitanje.
Uredništvo časopisa GRADINA predstaviće broj 89, u petak, 13. decembra 2019. Godine, u Galeriji NKC-a, u 12 sati.
Po stopi oboljevanja od raka dojke, Srbija se nalazi u srednjem riziku, dok je po stopi smrtnosti na drugom mestu u Evropi, napominju onkolozi.
Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije Leskovac su održali konferenciju za medije na kojoj su najavili novogodišnji koncert koji će održati popularni pevač Željko Vasić.
Havarija na magistralnom delu delu toplovoda, na grejnom području toplane „Krivi vir”, u ulici Vojvode Mišića, sanirana, tako da je u toku normalizacija isporuke toplotne energije korisnicima.
Članica Glavnog odbora SNS i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski kaže da je za godinu i po dana provedenih na čelu Okruga, kroz zvanične prijeme, razgovarala sa oko 1.000 ljudi, ne računajući one koji svakodnevno dolaze za pomoć, informacije ili preporuku.
Ovih dana je u aleksinačkom vodovodu primećena koncentracija dihidrogen monoksida, veća od uobičajene. Nadležni poručuju da je voda ispravna za piće