Јужна Србија Инфо
cirilica | latinica
Страница није пронађена

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије

Мушкарац извршио самоубиство скоком под камионСело из којег се сви исељавају, наду враћа изградња путаНишка и швајцарска полиција у акцији хапшења међународне криминалне групеТома Здравковић је живео као на филму: Супруга Гордана открила детаљ из његовог живота који крије велику истинуУ акцији МУП-а ухапшено 97 особа, међу њима службенице Катастра и радници Електродистрибуције из НишаАгата Кристи и њено српско пореклоТресе се светско тржиште нафте, Норвежани се повлаче из производње фосилних горива


Председник Општине Прокупље Александар Симоновић и већница за културу Милица Ерић, обишли су радове на реконструкцији Народног музеја Топлице. За радове на овом споменику културе, којима ће бити обновљена фасада на старом делу зграде, замењена сва столарија и реконструисан кров, Министарство културе и информисања издвојило је 4.460.000, а Општина Прокупље 1.100.000 динара.
Како су саопштили у ПУ Врање, полиција јеухапсила Љ.М. старог 42 године, из околине Владичиног Хана, зобг сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.
На Голаку изнад Сокобање налазе се три најсиромашнија села у том крају – Језеро, Ново Село и Раденковац. Велика надморска висина, лоши услови и тежак живот на кречњачком терену, натерали су већину становника да се исељава.
Из покрета Доста је било у Нишу упутили су иницијативу председнику Скупштине града за хитан састанак свих одборничких група и релевантних служби и људи, везано за безбедност града, поводом катастрофалне ситуације настале паљењем аутомобила грађанима и функционерима у Нишу.
Одлуком Градског већа дошло је до поделе градских зона на онову којих се израчунава порез на имовину грађевинског земљишта у Нишу и тако су се стекли услови за снижење накнада.
Милан Кркобабић, министар без портфеља задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа и др Слободан Миленковић, градоначелник Врања потписали су у Београду уговор о расподели средстава у износу од 5.976.432, 00 динара
Туристичка организација општине Куршумлија освојила је другу награду у категорији “употребни предмет” на међународној изложби сувенира и туристичких публикација “ЛЕСKОВАЦ 2017”.
У премијерној утакмици 17. кола фудбалске Суперлиге Србије Раднички и Младост поделили су бодове у Лучанима, било је 2:2. Меч је игран у јаком темпу, био је изнад нивоа српског првенства, а на крају и једни и други имају за чим да жале.
Синоћ је у хали "Чаир" отворен овогодишњи сајам је 54. по реду традиционални НИШКИ САЈАМ КЊИГА и са крилатицом ПОХВАЛА КЊИЗИ. Сајам је отварио, Академик Милосав Тешић
Како је потврдио начелник Центра за контролу и превенцију болести Зоран Величковић, а на основу пристиглих резултата из Института "Торлак", петоро деце од 2 до 11 година старости, која нису вакцнисана има мале богиње.
У Градској кући је приређен пријем за актере документарног филма о глумцу Десимиру Станојевићу “Живот је мјузикл” у продукцији Сити маркетинг центра (City Marketing) из Ниша.
У оквиру Вишег суда у Нишу почела је са радом Инфо служба за подршку алтернативном решавању спорова, чији је превасходни циљ унапређење поступка медијације.
Једна од првих ствари које научите у НАСА гласи: не пратите вести у медијима. У НАСИ су телевизори искључени.
За врањску фабрику Јумко (основана је 60-их година прошлога века као Памучни комбинат Врање) процес приватизације започет деведесетих година, није донео ништа добро. Напротив, пословање компаније кренуло је силазном путањом.