Južna Srbija Info

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

Počela sa radom četvrta Kovid ambulanta u NišuAmbasada Srbije u Sofiji objavila nove uslove za ulazak u BugarskuNajava Bogojavljenja - Krstovdan35 prijavljenih za Bogojavljensko plivanje na niškom bazenu "Čair"Kuršumlija: Lovac osumnjičen da je hicima iz puške pogodio muškarca koji je preminuoRIK: 59,71 odsto izašlih birača glasalo "da" – obrađeno 98,79 odsto glasačkih mestaGrađani na referendumu odlučuju o promeni Ustava


Zbog povećanog broja pregleda, danas 18.01.2022.godine u 12 časova počinje sa radom četvrta Kovid ambulanta u Centralnom objektu Doma zdravlja Niš jasno izvojena od „zelene zone“. Ulaz za ovu ambulatu je izdvojen, pored glavnog ulaza br. 1 (ulaz u laboratoriju, kao što je na slici ).
Nakon sudra sa kamionom nastradao biciklista star 40 godina u okolini Kuršumlije. On je preminuo na licu mesta.
Elektrifikacija Niša je počela neposredno posle oslobodjenja od Turaka, kada je ovaj grad doživeo preporod primenom tzv. Vinterovog plana i izgradnjom mini-hidrocentrala na Nišavi. Prva "Sveta Petka", sagrađena 1908. godine, a druga - "Sićevo" iz 1931. godine, praktično su i danas u funkciji, izveštava RTS.
Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 59,71 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe, dok je 39,26 odsto bilo protiv, pokazuju podaci saopšteni na konferenciji za medije Republičke izborne komisije, dobijeni na osnovu 98,79 obrađenih glasačkih mesta.
Inflacija koja je buknula u drugoj polovini godine i u novembru na godišnjem nivou dostigla 7,5 odsto, zapravo je za najsiromašnije još veća.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 12. decembar 2021. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca
Kada se govori o putovanjima i izletima, retko ko pomisli na zimsko vreme. Zima možda nije svima najdraže doba za takve avanture, ali ona svakako ima svojih čari i prednosti.
Potpisivanjem ugovora sa Javnim preduzećem „Skijališta Srbije“, Opština Kuršumlija dobila je pravo na korišćenje 10 besplatnih ski karata dnevno u Ski centru Kopaonik, za vreme trajanja ski-sezone 2021/2022.
Aleksinački mešoviti Šumatovac je i ove godine priredio svojim sugrađanima tradicionalni novogodišnji poklon koncert sa gostima, ovoga puta sa novim dirigentom, Dimitrijem Golubovićem .
Prema najnovijim podacima u poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 12.797 slučajeva zaraze koronavirusom, od testiranih 29.443 uzorka.
Po Odluci Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša, usled nepovoljne epidemiološke situacije izazvane virusom Kovid – 19, otkazuje se nastup pevačice Anđeline Vujović i njenog benda, koji je planiran za četvrtak, 13.januara 2022.godine, u organizaciji Gradske opštine Medijana, a povodom tradicionalnog obeležavanja Pravoslavne Nove godine.
Iako će Srbija od 20. januara 2022. godine ponovo biti u crvenoj zoni, državljanima Srbije i članovima njihovih porodica biće dozvoljen ulazak u Bugarsku pod uslovom da ISTOVREMENO poseduju:
U sredu je u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu, održan promotivni koncert diskografskog izdanja Inspirisani flautom, na kome su nastupili flautistkinja Anđela Bratić i pijanista Dragan Jovanović.
Današnje okolnosti širom sveta su u obimnoj meri izmenjene u odnosu na prethodne godine. Dostava paketa i online porudžbine postale su deo svakodnevnice.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima