Južna Srbija Info

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

Piksi "Sportska ličnost godine Niša"Brnabić  Nišu: Ubrzanje rada na zakonu o mladimaUveče moguć sneg i u nižim predelima - žuti meteo-alarm na jugoistoku zemljeSutra počinje isplata 20 evra novčane pomoći državeOd danas pojačana kontrola saobraćaja - alkohol i psihoaktivne supstanceGrad Niš sačinio Nacrt budžeta - javna rasprava o budžetu za 2020., predlozi, sugestije putem mejla ali i na lokalnoj TVBlokada i protest i u Nišu


Rasprava o Nacrtu odluke o budžeti Grada Niša za 2022. godinu u kojoj su učestvovali svi zainteresovani građani i predstavnici organizacija i udruženja održana je u Gradskoj kući čije su predloge, sugestije i primedbe saslušali gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i kompletan tim onih koji se nalaze na najodgovornijim gradskim dužnostima.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Preševu, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, podneće krivičnu prijavu protiv dvadesetjednogodišnjaka iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, na događaju pod nazivom „Dijalog sa mladima“, da su mladi prepoznati kao važan faktor u društvu, najavivši ubrzanje rada na zakonu o mladima.
Opozicioni odbornik u Skupštini Grada Niša Miodrag Stanković, ukazuje na štetnost zagađenosti vazduha.
Sačinjen je Nacrt budžeta Grada Niša za 2022. godinu i on se već nalazi na gradskom sajtu, čime je započeta javna rasprava o najvažnijem dokumentu za iduću godinu. Građani, organizacije civilnog društva, mediji i svi zainteresovani moći će svoje predloge, primedbe, sugestije da dostave Gradskoj upravi za finansije do 7. decembra u 22.30 sati putem internet adrese (…
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 4. decembar 2021. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca
Turističa organizacija Niš čestvuje na 12. Međunarodnom sajamu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu. Manifestacija počinje sutra 25. i traje do subote 27. novembra, na kojoj će se predstaviti više od 50 učesnika. Turistička organizacija Niš predstaviće, daleko poznate turističke potencijale Niša i okoline.
Žiri Sekcije sportskih novinara Niša odlučio je da nagradu „Sportska ličnost godine Niša“ za 2021. godinu dodeli Draganu Stojkoviću Piksiju, selektoru fudbalske reprezentacije Srbije, a novoustanovljenu nagradu „Sportski Gran pri Niša“ Savi Ranđeloviću, vaterpolo reprezentativcu Srbije.
Dani slovenačkog filma u Niškom kulturnom centru, održaće se od 8. do 11. decembra u organizaciji NKC-a, Udruženja “France Prešern” Niš i Društvo “Sava” iz Beograda.
Prema najnovijim podacima u Srbiji je koronavirus potvrđen kod još 1.244 osobe, od testiranog 8.901 uzorka.
Devedesetpetogodišnja britanska kraljica Elizabeta Druga nedeljama se ne pojavljuje u javnosti zbog uganuća leđa. Njene dužnosti podeljene su između brojnih članova kuće Vindzora, kojima od odlaska princa Harija i Megan Markl, popularnost samo raste. Da li je na pomolu penzija za najduže vladajućeg monarha u istoriji Britanije?
Javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu Grada Niša za 2022. godinu biće održana u 12.00 sati u holu Gradske kuće, a ne u Oficirskom domu kako je ranije najavljeno.
U sredu je u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu, održan promotivni koncert diskografskog izdanja Inspirisani flautom, na kome su nastupili flautistkinja Anđela Bratić i pijanista Dragan Jovanović. Tim povodm, razgovrali smo sa Anđelom, osvrnuli se na početke, vaspitanje, ljubav..
Današnje okolnosti širom sveta su u obimnoj meri izmenjene u odnosu na prethodne godine. Dostava paketa i online porudžbine postale su deo svakodnevnice.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima