Južna Srbija Info

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

Sveti Alimpje Stopnik - zaustavlja kugu, praznuju ga i stočariZasad sa oko 750 kilograma marihuane kod DoljevcaPiksi "Sportska ličnost godine Niša"Brnabić  Nišu: Ubrzanje rada na zakonu o mladima4,5 kilograma zlata ispod jastuka u kabini kamionaUveče moguć sneg i u nižim predelima - žuti meteo-alarm na jugoistoku zemljeSutra počinje isplata 20 evra novčane pomoći države


Crkva danas slavi Svetog Alimpiju Stolpnika - Alimpijevdan 26. novembra po starom kalendaru, ili 9. decembra po novom, a njegova lobanja se nalazi u riznici svetogorskog manastira Kutlumuš. Poštovan je i u Rimokatoličkoj crkvi
Mladić star 18 godina, zadobio je teže povrede oko 2.30 časova prošle noći, kada ga je nepoznati muškarc napao i izbo oštrim predmetom u trafici u kojoj je radio Npadač je potom opljačkao trafiku i odneo oko 180.000 dinara.
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, na događaju pod nazivom „Dijalog sa mladima“, da su mladi prepoznati kao važan faktor u društvu, najavivši ubrzanje rada na zakonu o mladima.
Ambasadori zemalja članica EU potvrdili su danas sva četiri poglavlja u okviru klastera 4, čime su ispunjeni i formalni uslovi za otvaranje tog klastera na predstojećoj Međuvladinoj konferenciji sa Srbijom 14. decembra, saznaje RTS.
Sačinjen je Nacrt budžeta Grada Niša za 2022. godinu i on se već nalazi na gradskom sajtu, čime je započeta javna rasprava o najvažnijem dokumentu za iduću godinu. Građani, organizacije civilnog društva, mediji i svi zainteresovani moći će svoje predloge, primedbe, sugestije da dostave Gradskoj upravi za finansije do 7. decembra u 22.30 sati putem internet adrese (…
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 4. decembar 2021. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca
Turističa organizacija Niš čestvuje na 12. Međunarodnom sajamu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu. Manifestacija počinje sutra 25. i traje do subote 27. novembra, na kojoj će se predstaviti više od 50 učesnika. Turistička organizacija Niš predstaviće, daleko poznate turističke potencijale Niša i okoline.
Žiri Sekcije sportskih novinara Niša odlučio je da nagradu „Sportska ličnost godine Niša“ za 2021. godinu dodeli Draganu Stojkoviću Piksiju, selektoru fudbalske reprezentacije Srbije, a novoustanovljenu nagradu „Sportski Gran pri Niša“ Savi Ranđeloviću, vaterpolo reprezentativcu Srbije.
Dani slovenačkog filma u Niškom kulturnom centru, održaće se od 8. do 11. decembra u organizaciji NKC-a, Udruženja “France Prešern” Niš i Društvo “Sava” iz Beograda.
Prema najnovijim podacima u Srbiji je koronavirus potvrđen kod još 1.675 osoba, od testiranih 15.618 uzoraka.
Grad Prokuplje je po prvi put otkad se u našem gradu obeležava doček srpske Nove godine na Trgu topličkih junaka, omogućio svojim sugrađanima da putem ankete izaberu izvođača, koji će ih zabavljati 13. januara 2022. godine. Putem ankete Prokupčani mogu da glasaju za jedan od četiri predloga, do petka 10. decembra do 10 časova, kada će anketa biti zatvorena.
Javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu Grada Niša za 2022. godinu biće održana u 12.00 sati u holu Gradske kuće, a ne u Oficirskom domu kako je ranije najavljeno.
U sredu je u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu, održan promotivni koncert diskografskog izdanja Inspirisani flautom, na kome su nastupili flautistkinja Anđela Bratić i pijanista Dragan Jovanović. Tim povodm, razgovrali smo sa Anđelom, osvrnuli se na početke, vaspitanje, ljubav..
Današnje okolnosti širom sveta su u obimnoj meri izmenjene u odnosu na prethodne godine. Dostava paketa i online porudžbine postale su deo svakodnevnice.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima