Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nove cene goriva – litar dizela jeftiniji za dva, benzina za četiri dinara

Bookmark and Share

12.08.2022. RTS, Južna Srbija Info

Maksimalna cena evrodizela na pumpama ograničena je na 207 dinara po litru, a evropremijum BMB benzina na 180 dinara po litru, saopštilo je Ministarstvo trgovine. Te cene važiće do 19. avgusta.

Nove cene goriva – litar dizela jeftiniji za dva, benzina za četiri dinara

U skladu sa članom 3 stav 4 Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte ("Sl. glasnik RS", br. 84/22), utvrđuje se najviša maloprodajna cena derivata nafte za period od 15 časova 12. avgusta 2022. godine do 15 časova 19. avgusta 2022. godine, i to za evrodizel, u iznosu 207,00 dinara za jedan litar i evropremijum BMB u iznosu 180,00 dinara za jedan litar, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

"Takođe, u skladu sa članom 3 stav 5 navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija", navodi se u saopštenju.

U proteklih nedelju dana za litar evrodizela trebalo je izdvojiti 209 dinara, a za litar evropremijum BMB 95 goriva 184 dinara za litar.

Komentara: 0


#   gorivo   Vlada Republike Srbije   benzin   cene   Ministarstvo trgovine   dizel
@Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima