Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pismo uzbunjivača iz Specijalne bolnice Sokobanja

rssBookmark and Share

Sokobanja 08.10.2014. Uzbunjivači

U našu redakciju je stigao mejl koji su uputili Uzbunjivači iz Specijalne bolnice u Sokobanji, povodom najnovijih događaja vezanih za ponašanje direktorke Ljiljane Isaković.
Poruku prenosimo u celosti.

Pismo uzbunjivača iz Specijalne bolnice Sokobanja

Poštovani,
obraćamo vam se ovim mejlom kako bismo iskazali nezadovoljstvo što je RTS, posle serije  priča koje su ukazale na dugogodišnju korupciju, mito i zloupotrebu službenog položaja u ustanovi u kojoj radimo, podlegao pritiscima direktorke Specijalne bolnice Sokobanja i njenih saradnika.

Godinama ukazujemo da je direktorka, Ljiljana Isaković, koja ima gotovo 40 krivičnih prijava (od kojih su mnoge podnete od strane policije) i koje mesecima obrađuju Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu, Više javno tužilaštvo u Nišu i Zaječaru i Prekršajni sud u Zaječaru, ogrezla u kriminal, jer novcem poreskih obveznika i novcem koji mimo bilo kavih provera naša bolnica zarađuje od ljudi koji plate usluge (novac se ne prikazuje, jer imamo dosta tzv. slobodnih postelja, odnosno onih koji nisu u sistemu RZZO), plaća gostovanje na televizijama, kupuje poklone kojima obasipa ljude od kojih ima koristi ili od kojih zavisi.

Postoji još jedan način usluge pojedinim „poznatim“ ili „važnim“ ljudima koji dolaze kod nas, a koje naša direktorka koristi za učvršivanje svog položaja, koji se ne evidentiraju, ne plativši čak ni boravišnu taksu u Sokobanji, koja je dnevno 70  dinara.

To napominjemo iz razloga što je Vaša kolegenica, Jelena Vulović u našoj ustanovi boravila od 26.08. do 09.09 2014. sa svojim suprugom, u apartmanu 108. Mi to ne bismo ni saznali da nam nije STROGO ZABRANjENO da radimo vizite u tom apartmanu, a  na insistiranje naših lekara zašto je to tako, rečeno nam je da tu boravi novinarka RTS-a koja prati zdravstvo i koja će pomoći našoj Bolnici da se naprave afirmativne priče.

Tragom te informacije, upoznali smo gospođu, saznali ime, ali smo takođe i saznali da u knjigu gostiju ona i njen suprug nisu prijavljeni, što znači da nisu platili boravišnu taksu, ali ni račun  za boravak u stacionaru, jer su bili na gratis varijanti.

Jutrošnjim pojavljivanjem naše direktorke na ekranu RTS-a, samo smo dokazali sumnju da je zapravo to bila „usluga za uslugu“, a da je naša direktorka ušla na mala vrata u RTS, s tim što ne možemo da tvrdimo gde je snimljena, mada pouzdano tvrdimo da Vaša TV ekipa nije ovih dana boravila u našoj ustanovi.

Podsećamo Vas da je nas, 20 radnika Specijalne bolnice „Sokobanja“, Agencija za borbu protiv korupcije  proglasila uzbunjivačima jer godinama ukazujemo na nezakonite radnje i da su do sada pojedini državni organi uvažili naše sugestije.

Ukazali smo pored zloupotrebe službenog položaja od strane direktorke Ljiljane Isaković i na povezanost direktorke sa sada već bivšim načlenikom Policijske stanice u Sokobanji, a unutrašnjom kontrolom policija je to i potvrdila, te je pre 2 nedelje MUP smenio pomenutog načelnika.

Sada ukazujemo Tužilaštvu na povezanost i korupciju, zbog koje predmeti godinama tapkaju u mestu, a država i ministarstvo zdravlja ne reaguju (državni sekretar prof. Vekić je Vašu ekipu izbacio sa radnog sastanka u Sokobanji, a ministar Lončar je obećao da će doći u Sokobanju), te s obzirom na to, Ljiljana Isaković i dalje opstaje kao direktor, a kako i ne bi, kada se uvidom u dokumentaciju UO Specijalne bolnice vidi da je jedna od najčešćih direktorkinih saputnica na putovanjima u insotrantvu, „žena na položaju“ u Ministarstvu zdravlja.

Ukazujemo Vam na zloupotrebu novinarske profesije Vaše novinarke Jelene Vulović koja je ovim činom ukaljala profesiju i Kuću za koju radi, tim pre što sve ovo o čemu Vam govorimo možete videti i u prilogu na Vašem sajtu.

Pa zar je moguće da eksperata za dečiju astmu niste imali u Beogradu, već je o tome najkompetentnija jutros bila naša direktorka, ili je to ipak „usluga za uslugu“!

Hvala na razumevanju i vremenu.

Uzbunjivači


#   Sokobanja   policija   Ljiljana Isaković   zdravstvo   RTS   Osnovno javno tužilaštvo   Više javno tužilaštvo   Ministarstvo zdravlja   Jelena Vulović   specijalna bolnica   Agencija za borbu protiv korupcije   državni sekretar   Prekršajni sud
@rts_vesti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima