Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Nesvakidašnja prevara: Svakog dana je plaćao stotinak dinara, a iznosio kilograme mesa"Svetosavski bal" menja mesto održavanja: Građanska tradicija u Svetosvskom domuNeprimerene reči na društvenim mrežama, pozivi na "linč" sa obe strane: Odbrana države i patriotizam, lični stavovi ili politika?Vučić na otvaranju fabrike "Aptiv Pakard" u Leskovcu: U narednih godinu i po dana biće zaposleno 3.000 ljudiZavejana sela oko Kuršumlije, putevi neprohodniDečak iz Niša preminuo u Tiršovoj: Dovezen iz privatne klinike gde je operisao kičmuUspešna turistička prezentacija Niša: TON prvi put na prestižnom Sajmu turizma u Beču


Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovao u zvaničnu posetu Srbiji, gde mu je domaćin predsednik Aleksandar Vučić. Tokom posete biće potpisan 21 sporazum, trećina je iz oblasti inovacija i digitalizacije. RTS direktno prenosi celodnevnu posetu predsednika Rusije, izveštava RTS.
Policija je uhapsila dvadesetpetogodišnjeg mladića iz Vranjske Banje jer je na javnom mestu pretio supruzi da će je ubiti..
Stručnjaci Elektronskog fakulteta u Nišu uradili su 3D platformu na kojoj su predstavljeni objekti od velikog kulturnog i istorijskog značaja za jug Srbije. Izradu ove platforme podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja.
Niš "potresa" najnovija afera rasprave "bez dlake na jeziku", zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i Sene Todorović.
Fabrika "Aptiv Pakard" (APTIV PACKARD), za proizvodnju elektroinstalacija za auto-industriju, otvorena je u Zelenoj zoni u Leskovcu.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 13. januar 2018. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
U okviru privredne delegacije i nastupa Privredne komore Srbije, Turistička organizacija Niš je ove godine po prvi put nastupila na jednom od prvih ovogodišnjih velikih sezonskih turističkih Sajmova u Evropskoj uniji "Sajmu turizma u Beču", na kome se reprezentativno predstavljaju skoro sve bitne svetske destinacije
U organizaciji MOK Topličanin 97 i ŽOK Topličanin, po prvi put je u Prokuplju održana manifestacija „Odbojka na snegu“. Ovoj akciji odazvalo se dvadesetak učesnika svih uzrasta koji su uz druženje pokazali da se odbojka uspešno može igrati i po snegu.
Francuski institut u Srbiji organizuje po 16. put takmičenje za frankofonu pesmu. Finale se održava u Nišu, u nedelju 24. marta. Možete osvojiti boravak u Tunisu, Egiptu kao i ulaznice za ugledne festivale, poručuju organizatori.
Ovih dana lekarima opšte prakse u Domu zdravlja javilo se 20-30 odsto više pacijenata sa respiratornim infekcijama, nego što je bilo u predhodnim mesecima.
Prepun Svetosavski park na dočeku Pravoslavne nove godine u organizaciji Gradske opštine Medijana. Prema nekim procenama dvosatni nastup Nataše Bekvalac pratilo je između šest i sedam hiljada građana, uglavnom mladih.
Ekipe Štaba zimske službe radile su punim intenzitetom tokom ledenih dana kako bi život u gradu i van grada mogao da se odvija normalno, ali je bilo i nekih poteškoća sa kojima su se u nekoliko navrata i te kako suočavali, kaže Svetislav Manić, šef Štaba zimske službe.
Predsednik Srbije sumirajući rezultate prošle godine i šta nas očekuje u 2019. godini, govori o svemu u atorskom tekstu za Kurir.
Iako se mnogo toga dovodi u pitanje, industrija je postala glavni problem, a o građevinarstvu se malo priča. Dovode se strane kompanije, a naši radnici beže u svet. Da li zbog veće zarade ili boljeg života, to ne znamo.