Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Radost južnjaka u Beču: Sleteo prvi redovni avion iz Beča u NišNiške demokrate podsećaju na proteste i sprečavanje izborne krađe pre 22 godineKomisija utvrđuje stanje fasada i krovova niških zgrada (VIDEO)Više cene prevoza u NišekspresuOd sutra avio linija od Niša do BečaAuto-piromani ponovo na delu: Izgoreo "folksvagen polo" u Nišu, uništena još dva automobila (VIDEO)Kamenovan gradski autobus u niškom naselju Crvena Zvezda


Umereno do potpuno oblačno i hladno. Pre podne suvo. Posle podne najpre na jugu Srbije naoblačenje s kišom i snegom, koje će se uveče i u toku noći preko centralnih krajeva proširiti na sever. Najniža temperatura od -3 do 3, najviša od 3 do 6 stepeni.
Automobil "folksvagen polo" izgoreo je u Nišu, a vatra je oštetila i nekoliko okolnih vozila.
Gradska opština Medijana organizovala je podelu namirnica u saradnji sa donatorima i Unijom pekara u Nišu, kako bi bar malo dopunila kućne budžete socijalno ugroženih sugrađana. Pakete je dobilo 100 socijalno ugroženih porodica sa područja najveće niške opštine.
Na današnji dan, pre 22 godine protestima građana sprečena je krađa njihove izborne volje na lokalnim izborima. Tromesečne demonstracije nisu dovele samo do priznavanja izbornih rezultata, već i do jasne poruke građana crveno crnoj koaliciji da ne žele da žive u takvoj državi, podsećaju javnost iz GrO DS-a u Nišu.
Veliki dan za Niš i niški aerodrom, pre svega za južnjake koji žive u Beču i njihove rođake, kao i brojne poslovne ljude koji sarađuju sa partnerima u austrijskoj prestonicici. Danas je sleteo prvi avion na redovnoj liniji Beč-Niš, kompanije "Viz er".
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 18. novembar 2018. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
U Leskovačkom kulturnom centru održana je izložba suvenira i turističkih publkacija. Ova manifestacija postala je tradicija, održava se po 11. put i svake godine na njoj možemo uživati u suvenirima i publikacijama brojnih izlagača iz zemlje i inostranstva.
U subotu, 10.11.2018. godine u sportskoj hali „Nezavisna Makedonija“ u Skoplju, održan je 9. Međunarodni džiu džicu turnira „Skoplje Open 2018“ i fajnalfor međunarodne regionalne Jadranske džiu džicu lige.
Gradska opština Medijana nastavlja da podržava mlade koji svoje znanje žele da unaprede u mnogim oblastima, pa i u muzičkoj kulturi. Tako je nedavno organizovano takmičenje pod nazivom „Guitar Music Fest“ na kojem je učestvovalo 32-oje učenika osnovnih muzičkih škola od 1. do 6. razreda, iz osam gradova.
U Pirotu je otvorena medicinska soba za osobe sa autizmom, koja se nalazi u okviru Škole za osnovno i srednje obrazovanje ,,Mladost”.
Legendarna niška rok grupa „Galija“ održaće večeras u 20.30 veliki koncert u hali Čair, kojim promovišu novi album „U raju iznad oblaka“.
Od sutra, 19., pa do do subote 24. novembra ekipe firme "Sanit M&M", postavljeće mamce za glodare u zgradama i kućama na opštini Crveni Krst, Palilula, Pantelej i Niška Banja.
Nadležnost, mogućnosti, realizacija, svakodnevni problemi građana i sugestije, bili su tema razgovora sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga, Draganom Sotirovski.
Selidbe su prilično obiman, zamoran i težak posao, koji najčešće se sprovodi u ograničenim rokovima, što je dodatan stres. Zahtevaju detaljno pakovanje stvari, ođavljivanje sa jedne i prijavljivanje na drugu adresu, utovaranje i istovaranje često vrlo velikih i teških kutija i slične aktivnosti.