Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

U Brzom Brodu kraj Niša, održan "Prvi Medijana festival dronova"Stefanović obišao u Kliničkom centru Niš policajca koji je ranjen u pucnjavi tokom vikendaRumunska državna televizija snima dokumentarni film u Nišu (FOTO)Strani oficiri, učesnici vežbe "Platinasti vuk 2018", posetili Nišku tvrđavuU pucnjavi iz automatske puške u centru Niša noćas povređene dve i ranjene tri osobe, među njima i policajacDo informacija od "Udružene niške opozicije" uz "pomoć prijatelja?!Problem srpske poljoprivrede: Otkazana manifestacija "Dani višnje" u Merošini zbog nezadovoljstva niskom cenom otkupa


U Srbiji u utorak promenljivo oblačno i nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Minimalna temperatura od 15 do 20°C, maksimalna dnevna od 22 do 30°C. U Nišu do 29 stepeni.
Carinici su tokom proteklog vikenda u saradnji sa policijom, na tri granična prelaza, zaplenili manju količinu heroina, marihuane i tableta ekstazija, a jedan od putnika drogu je krio na krajnje neobičnom mestu – u plastičnim delovima dva „kinder jajeta“ koje je sakrio ispod kaiša.
Na terenima u Brzom Brodu tokom vikenda održan je Prvi Medijana festival dronova. Manifestacija ove vrste prvi put je organizovana u Nišu, a zvanično prvi put i u Srbiji.
Većina niških novinara saznala je na društvenim mrežama, čitajući samo izabrane medije, ili putem ličnog poznanstva "uz pomoć prijatelja", da je "Udružena niška opozicija" izdala zajedničko saopštenje o (ne)održavnju sednice Skupštine grada Niša, aludirajući na mogućnost prinudne uprave i "problem" aerodroma "Konstantin Veliki".
Programom lokalnog ekonomskog razvoja za 2018. godinu predviđeno je 39 miliona 362 hiljade dinara za podsticajna sredstva za mala i srednja preduzeća, kaže Mihajlo Zdravković, gradski većnik, a ovu odluku je podržalo i Gradsko veće.
Danas je u Radonjici održana manifestacija „Dani višnje“ koja se u leskovačkom kraju održava po peti put i okuplja veliki broj proizvođača ovog voća.
Rumunska državna televizija (TVR) koja danas boravi u Nišu, ovih dana snima dokumentarni film o Srbiji, koji ima za cilj da predstavi i upozna tamošnju javnost, pre svega o turističkim potencijalima naše zemlje.
Član Gradskog veća, resorno zadužen za omladinu i sport Branislav Kačar primio je članove Planinarskog društva „Preslap“ iz Niša Nenada Stojanovića, Slobodana Vaskovića i Miroslava Dokmana koji će ovog leta učestvovati na tri planinarske ekspedicije (Elbrus-najviši vrh Evrope i Rusije 5642m, Mon Blan-najviši vrh Alpa i Francuske 4810 m, Fudži-najviši vrh Japana 3776m), kao i članove Atletskog kluba „Železničar“ koje predvodi Nemanja Tadić.
Prokupački Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“ se i ove godine potrudio, da svima koji ostaju u svom rodnom gradu, ali i onima koji mu dođu u posetu, ulepša leto različitim, sadržajno veoma bogatim kulturnim programima.
Podelom priznanja i zahvalnica dobrovoljnim davaocima krvi, juče je u Leskovcu i Vranju obeležen Svetski dan davalaca krvi.
Predstavljajući Grad Vranje, Emilija Mišić i Mila Nikolić osvojile su šesto mesto na velikom muzičkom takmičenju za decu „Srbija u ritmu Evrope”, koje je održano u subotu, u niškoj hali Čair.
U subotu, 23. juna, nakon četiri godine pauze, ponovo se održava vesela manifestaciju u Nišu, "Royal Vet Pet Happening".
Po oceni akademika Dejana Popovića, mogućnost za zapošljavanjem preko 20.000 ljudi u IT sektoru je fama
Ženama u Nišu nekada je bio cilj da se ostvare u ulozi majke, ili dobre sestre, tetke, iako nisu imale pravo glasa, "držale" su porodicu na okupu i brinule o deci i svojim bližnjima.