Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Za rubriku "Verovali ili ne": Četvrti put sa "uklete" pruge Niš - Zaječar skliznule cisterene sa opasnim materijama!I tokom zime sve više poslovnih i mladih stranih gostiju u NišuFinale Kupa Radivoj Korać 2019: Partizan - Crvena Zvezda (76:74)Preminuo Šaban Šaulić, nakon teškog udesa u NemačkojAleksinčanin krio marihuanu na tavanu porodične kućeUpoznajte svoj grad kroz tri besplatne ture, povodom Svetskog dana turističkih vodičaPredsednik Srbije odlikovao niškog studenta Jovana Milića, srebrnom medaljom za zasluge


Ujutro mestimično slab mraz i magla. Tokom dana pretežno sunčano. Najniža temperatura od -5 do 3 , najviša od 12 do 16 stepeni.
Carinici se svakodnevno susreću sa slučajevima sakrivanja krijumčarene robe na najnobičnijim mestima, tako da ih nisu iznenadili turski med za potenciju u WC šolji i inekcije u fabričkoj šupljini autobuskog toaleta.
Odluka da se na teritoriji grada Niša svaka reklama vidljiva sa javne-gradske površine naplaćuje na dnevnom nivou, je za sada suspendovana. Ta vest, je najviše obradovala preduzetnike i zanatlije, odnosno male privrednike.
Gostujući u emisiji na lokalnom (regionalnom) mediju u Nišu, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, je izjavio da bi nakon promene vlasti, trebalo sprovesti neophodnu lustraciju.
Njegova ekselencija, ambasador Kraljevine Belgije Kunrad Adam juče je boravio u Leskovcu i tom prilikom posetio gradonačelnika Leskovca.
Lepo vreme izmamilo je voćare da pregledaju svoje zasade voća, i polako krenu sa orezivanjem ili sadnjom novih zasada.
Optimističko očekivanje ministara Rasima Ljajića, od pre dva meseca da je Niš ozbiljna i konkurentna turistička destinacija i da se u 2019. godini očekuje promet od 100 hiljada posetilaca, potvrđuje najnoviji izveštaj Zavoda za statistiku, u kom se kaže da je u odnosu na 2017. prošle godine, Niš posetilo 20 odsto više stranaca.
Republička planinarska akcija „Zimski uspon na Trem“ u organizaciji Planinarskog kluba Železničar biće održana u subotu 23. februara.
Grad Niš je, prošle godine u okviru Javnog poziva – Gradovi u fokusu 2018, koji je raspisalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, aplicirao za Projekat „Virtuozna prezentacija višeslojnog kulturnog identiteta modernog Niša“, koji, kao poseban podprojekat, podrazumeva i zamenu podova i 212 sedišta u sali "Pozorišta lutaka" u iznosu od…
Juče su lekari Opšte bolnice Leskovac, Doma zdravlja Leskovac i volonteri obavili akciju preventivnih lekarskih pregleda u Donjoj i Gornjoj Jajini, Kukolovcu, Šišincu, Palikući i Rudaru.
Istaknuti revijski orkestar Impresija održao je nezaboravan koncert 2.februara u Domu Vojske u Nišu. Kao solisti nastupili su mladi vokalni izvođači: Sergej Pajić, Isidora Mitić, Todor Kitanović, Milena Kostić i Bojana Radovanović, a kao velika podrška mladim pevačima nastupio je i Dušan Svilar.
Nakon najhladnijeg perioda i većih padavina, oštećenja od rizle i soli, počelo je "krpljenje" udarnih rupa i asfalta, odnosno sanacija niških ulica.
Predsednik Srbije sumirajući rezultate prošle godine i šta nas očekuje u 2019. godini, govori o svemu u atorskom tekstu za Kurir.
Da li je za maligna oboljenja stanovnika Srbije više kriv NATO ili katastrofalna politika onih koji su vodili zemlju devedesetih