Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Odložena evakuacija sela: Grad Niš zahteva od "Železnica Srbije“ da primene rešenje sanacije nakon prevrtanja cisterni sa amonijakomEvakuacija stanovnika Jasenovika kod Niša zbog istakanja amonijaka iz cisterene, policija čuva selo od pljačkašaOsuđujemo sve uvredljive reči i nasilje prema svima, bez obzira od koga dolaze!Niš: Starija žena stradala u požaruPreševo: Uhapšeni zbog dilovanja heroinaSpas od zime, privremene kućice za pse lutaliceNiš: U romskom naselju Crvena Zvezda struja uključena po odluci suda


Povodom saniranja posledica železničke saobraćajne nezgode koja je dovela do iskliznuća i izvrtanja dve cisterne vagona na pruzi Niš-Svrljig, u blizini sela Jasenovik, opština Pantelej, grad Niš, Štab za vanredne situacije grada Niša, zahteva od JP „Železnica Srbije“ i drugih subjekata koji imaju zakonsku obavezu, da hitno primene rešenje sanacije, stoji u saopštenju koje je…
Pruga Niš - Zaječar još uvek nije prohodna za saobraćaj posle prevrtanja dve cisterne sa amonijakom kod sela Jasenovik, a meštani tog sela njih skoro 300, moraće da budu hitno evakuisani, zbog istakanja amonijaka iz vagona koji su se prevrnuli na oko 700 metara od tog sela. Nadležni kažu da će policija čuvati ulaz i izlaz i sela, zbog moguće pljačke.
U malobrojnim zanatskim radnjama u Prokuplju, skoro da i nema mladih majstora, čime se dovodi u pitanje i njihov opstanak. Izuzetak je kazandžijska radnja BARBUT, koja ne samo da se održala 8 decenija, već je izvesna i njena budućnost, jer porodičnu tradiciju nastavlja diplomirani inženjer mašinstva Igor Cvetković.
Miodrag Stanković predsednik GrO DS smatra da su zbog, kako kaže, visokih cena daljinskog rejanja, gradske vlasti i rukovodioci Toplane od 2012 godine odgvorni što su mnogi građani prešli na alternativni način grejanja, drva i ugalj i da usled toga imamo ovako visok stepen zagađenja, saopšteno je danas na konferenciji za novinare sedištu niških demokrata.
Predsednik Rusij Vladimir Putin je 17. januar 2019. posetio Srbiju, a u okviru posete potpisan je 21 sporazum. Od toga najvažniji je ugovor vredan 230 miliona evra za železničku infrastrukturu. Ipak, Ugovor o trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom (EAEU) nije potpisan ovom prilikom
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 20. januar 2018. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
U Domu kulture u Grdelici u subotu je održana treća po redu „Pihtijada“. Na manifestaciji su učestvovale domaćice iz grdeličkog kraja, iz udruženja „Jelendol“ i iz Doma Kulture Grdelica koje su poštujući tradiciju, uoči Bogojavljenja, pripremale pihtije.
U organizaciji MOK Topličanin 97 i ŽOK Topličanin, po prvi put je u Prokuplju održana manifestacija „Odbojka na snegu“. Ovoj akciji odazvalo se dvadesetak učesnika svih uzrasta koji su uz druženje pokazali da se odbojka uspešno može igrati i po snegu.
Francuski institut u Srbiji organizuje po 16. put takmičenje za frankofonu pesmu. Finale se održava u Nišu, u nedelju 24. marta. Možete osvojiti boravak u Tunisu, Egiptu kao i ulaznice za ugledne festivale, poručuju organizatori.
Epidemije gripa u Nišu za sada nema, iako broj obolelih svakodnevno raste, kažu u Domu zdravlja.
Revijski orkestar “Impresija” održaće 2. 02. 2019. godine “Koncert za mlade i sve one koji se tako osećaju“ u veliko j dvorani Doma Vojske u Nišu, sa početkom u 20.00 časova.
Kao i ranijih godina Javno komunalno preduzeće Objedinjena naplata i ove godine nudi građanima plaćanje dugova na rate.
Predsednik Srbije sumirajući rezultate prošle godine i šta nas očekuje u 2019. godini, govori o svemu u atorskom tekstu za Kurir.
Iako se mnogo toga dovodi u pitanje, industrija je postala glavni problem, a o građevinarstvu se malo priča. Dovode se strane kompanije, a naši radnici beže u svet. Da li zbog veće zarade ili boljeg života, to ne znamo.