Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Proširuju se kapaciteti Naučno-tehnološkog parka u Nišu, Vlada ulaže još 20 miliona evraDobra saradnja sa Aeorodromima Crne Gore, moguće povećanje broja linija iz NišaLegendarna, najstarija glumica na svetu Branka Veselinović preminula u 105. godiniNaučno-tehnološki park u Nišu motor razvoja juga SrbijeBrnabić prilikom otvaranja ambulante u selu kraj Gadžinog Hana: Podrška projektima koji doprinose boljem životu građanaVDS Eparhije niške "Dobri Samarjanin" započinje izgradnju naselja za socijalno ugrožene u MedveđiŽitorađa: Pokušaj silovanja žene u voćnjaku


Najstarija glumica na svetu i legenda srpske glumačke scene Branka Veselinović preminula je u 105. godini. Tokom karijere duge osam decenija glumila je u više od 100 predstava i više od 50 TV serija i filmova.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplju uhapsili su T. U. (1993) iz okoline Žitorađe, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo silovanje u pokušaju.
Naučno-tehnološki park u Nišu, u kojem posluju 54 kompanije sa oko 600 zaposlenih, dobiće još jednu zgradu čime će biti stvoreni uslovi za razvoj IT sektora i posao za ukupno 1200 stručnjaka u ovoj oblasti. U proširenje kapaciteta Vlada Srbije uložiće 20 miliona evra, a radovi će početi tokom ove godine, najavila je u Nišu predsednica Vlade Ana Brnabić.
U skupštinskoj raspravi u načelu o tzv. setu pravosudnih zakona ministar pravde Maja Popović pomognuta i podržana poslanicima SNS-a, na sve argumentovane kritike opozicionih stranaka i predstavnika opozicionih poslaničkih grupa, pokušali su da argumente pobiju ličnim napadima i osporavanjem kompetentnosti poslanika koji su se usudili da kritikuju rad Ministarstva pravde…
Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski razgovarala je sa Eldinom Dobardžićem, Nebojšom Đokovićem i Slavkom Vukčevićem, članovima Odbora direktora Aerodroma Crne Gore i Mihajlom Zdravkovićem, direktorom Aerodroma Srbije o jačanju regionalne saradnje, razmeni iskustava, povećanju broja putnika i linijama.
Iako ove zime još uvek nije bilo snega i temperature su do početka januara više ličile na prolećne nego na zimske, naglo zahlađenje poslednjih dana, kada se temperatura u noćnim satima spuštala u ozbiljniji minus, zapretile su da ugroze ozime useve i voćnjake.
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, objavljenim 31. januara 2023. god., u 2022. godini, Sokobanja je ostvarila najviši turistički promet mereno brojem realizovanih noćenja od svih destinacija (izuzimajući Beograd, kao glavni grad).
Grad Niš biće domaćin završnice Kupa za košarkašice „Milan Ciga Vasojević“ koji Košarkaški savez Srbije organizuje zajedno sa Sportskim savezom Niša, a pod pokroviteljstvom Grada.
Niški kulturni centar i Megakom film (MCF) organizuje ciklus filmova Larsa fon Trira od 6. do 9. februara 2023. godine, Mala sala Niškog kultutnog centra, ulaz je besplatan.
Dom zdravlja Niš u saradnji sa predstavnicima „Roda centra“ organizovao je 24.01.2023. godine još jednu akciju u cilju obeležavanja Evropske nedelje prevencije raka grlića materice.
Prokupčani su sinoć u tradicionalno lepom raspoloženju uz hitove poznatog vokalnog soliste Željka Vasića i spektakularan vatromet u centru grada dočekali Novu 2023. godinu po julijanskom kalendaru.
Versko dorotvorno starateljstvo Eparhije niške "Dobri Samarjanin" i Opština Medveđa započinju izgradnju naselja za socijalno ugrožene u Medveđi.
Povodom navoda u javnosti o boravku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u Briselu i sedištu Kurske oblati u Rusiji u „isto vreme“, a u cilju istinitog informisanja javnosti, redakcija Južne Srbije Info je kontaktira gradonačelnicu da pojasni informacije koje su prethodnih dana plasirali pojedini opozicioni mediji.
Južna Srbija je još jedan, prelepi, deo naše zemlje koji poseduje banje, jezera, istoriju, kulturu, arheološka nalazišta, tradiciju, ljubav prema hrani i čuveni južnjački temperament koji voli pesmu, igru i štednju.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima