Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Niški odbornici odlučili, niški aerodrom prelazi u vlasništvo državeMiloša Boškovića i Mladena Jovanovića obezbeđenje sprečilo da uđu na zasedanje SG NišaDonacija američke vojske Klinici za kardiohirurgijuIzabrano najlepše dvorište, balkon i dvorište stambene zgradeDa se pomogne ugroženima: Obilazak i sagledavanje stanja na terenu, nakon velikih poplava u aleksinačkom krajuProkuplje i zvanično postalo gradNove optužbe:  Sumnje u rukovodstvo Doma zdravlja zbog "uticaja" na izborima za delegate Komore medicinskih sestara?!


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je sa predsednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim boravio u Dimitrovgradu, gde su razgovarali sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine.
Carinici su u saradnji sa policijom 19. juna 2018. godine, na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, zaplenili zlatnu polugu koja vredi više od čak 2 miliona dinara, kao i 15.500 neprijavljenih evra.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović razgovarao je danas sa rukovodstvom Škole za osnovno i srednje obrazovanje 14. oktobar o daljoj saradnji Grada i ove važne obrazovne institucije, pre svega u rešavanju problema vezanih za održavanje i sanaciju prostora i zgrade u kojoj škola radi.
Miloš Bošković bivši poslanik "Dosta je bilo" i Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, obojica predstavnici protesta ispred Inicijative "Ne damo niški aerodrom", najavili su danas, nakon odluke niških odbornika da podrže odluku Gradskog veća o stupanju Aerodroma državi, da će rešenje tražiti na sudu.
Programom lokalnog ekonomskog razvoja za 2018. godinu predviđeno je 39 miliona 362 hiljade dinara za podsticajna sredstva za mala i srednja preduzeća, kaže Mihajlo Zdravković, gradski većnik, a ovu odluku je podržalo i Gradsko veće.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, početkom nedelje je posetio dva poljoprivredna gazdinstva u Velikoj Biljanici. Sa svojim saradnicima obišao je gazdinstvo porodice Cvetković i porodice Ranđelović.
Rumunska državna televizija (TVR) koja danas boravi u Nišu, ovih dana snima dokumentarni film o Srbiji, koji ima za cilj da predstavi i upozna tamošnju javnost, pre svega o turističkim potencijalima naše zemlje.
Član Gradskog veća, resorno zadužen za omladinu i sport Branislav Kačar primio je članove Planinarskog društva „Preslap“ iz Niša Nenada Stojanovića, Slobodana Vaskovića i Miroslava Dokmana koji će ovog leta učestvovati na tri planinarske ekspedicije (Elbrus-najviši vrh Evrope i Rusije 5642m, Mon Blan-najviši vrh Alpa i Francuske 4810 m, Fudži-najviši vrh Japana 3776m), kao i članove Atletskog kluba „Železničar“ koje predvodi Nemanja Tadić.
Danas je u Oficirskom domu u Saradnji sa Kanacelarijom za mlade grada Niša, predstavljeno niško Udruženje "Veseli Romi".
Na niškoj Klinici za kardiohirurgiju udvostručiće se broj dnevnih operacija, zahvaljujući donaciji američke vojske u vrednosti od 400.000 evra.
Predstavljajući Grad Vranje, Emilija Mišić i Mila Nikolić osvojile su šesto mesto na velikom muzičkom takmičenju za decu „Srbija u ritmu Evrope”, koje je održano u subotu, u niškoj hali Čair.
Zbog najavljenih loših vremenskih uslova odlaže se za večeras najavljen početak "Medijana festa 2018".
Po oceni akademika Dejana Popovića, mogućnost za zapošljavanjem preko 20.000 ljudi u IT sektoru je fama
Traže se alternative kako za grejanje životnog i poslovnog prostora, tako i za hlađanje, a da se pritom korisnicima ponudi efikasno i ekonomično rešenje. Naučnici uspevaju da pronađu načine kako da potrošačima ponude energetski efikasne sistema grejanja, a to prepoznaju i proizvođači koji se rado upustaju u poslovne poduhvate.