Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

U KC Niš preminula starica od posledica virusa Zapadnog NilaVulin poručio Veseljiju da, kad "dođe" u Niš, prvo ide kod istražnog sudije sa lisicama na rukama!Niš na putu svile: Zdravković potpisao pismo o namerama sa kineskim gradom HangdžouZa Mitrovića ministar površna neznalica: Ministar Vukosavljević odgovorio vlasniku Pink-a, uz želje za dobro zdravljeUčenici i profesori u Kuršumliji protestuju zbog spajanja školaPolicija naišla dok su zalivali zasad indijske konopljeDesetogodišnji dečak stradao na putu kod Prokuplja


Pušten u saobraćaj deo deonice punog profila auto-puta na Koridoru 10, kod Bujanovca
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv dvadesettrogodišnjeg muškarca iz Vranja i tridesetpetogodišnjeg muškarca iz okoline Trgovišta, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti.
Crveni krst Prokuplje dobio je 500 paketa sa hranom i sredstvima za higijenu, koji će biti podeljeni najugroženijim stanovnicima opštine Prokuplje.
"Ako je Kadriju Veseljiju toliko stalo da dođe do Niša ja ću mu omogućiti da, kad god bude poželeo, pređe administrativnu liniju i da ga stražarno sprovedemo do istražnog sudije i upoznamo s pritvorskim kapacitetima u Nišu, što on kao ratni zločinac svakako zaslužuje"
U Fondu za razvoj održan je sastanak poslovnih žena Kuće klastera i predstavnika razvojnog Fonda.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je juče sa saradnicima atarske puteve na potezu Malča-Pasjača. Za sanaciju atarskih puteva, ugovorena je vrednost radova u iznosu od 6.357.750,00 din, a izvođač radova je ” CD HIS’’ D.O.O. Niš. Za održavanje atarskih puteva, ugovorena vrednost je 2.141.300,00 din ,a izvođač radova je isto preduzeće.
Juče je u Nišu održanna konferencija „UPOZNAJTE NIŠ, GRAD ZA SVA ČULA“, sa poebnim akcentom na seoski, etno i gastro -turizam.
Grad Niš raspisao je tender za izradu projektnog rešenja za rekonstrukciju i natkrivanje stadiona Čair, koja će omogućiti da kapacitet stadiona bude povećan sa sadašnjih 18.400 na 22.000 sedišta, kažu u Sekretarijatu za investicije Niša.
Međunarodna književna kolonija Sićevo, 28. po redu, javna je gradska manifestacija koja se po tradiciji održava svake godine sredinom septembra, uz učešće najznačajnijih niških i srpskih književnika i intelektualaca, kao i izabranih književnika iz inostranstva. Ovogodišnja Kolonoja je otvorena 18. i trajaće do nedelje 23. septembra.
Za područje koje obuhvata Nišavski, Pirotski, Jablanički i Pčinjski upravni okrug, a u cilju sprečavanja pojave, praćenje kretanja i kontrolu zarazne bolesti afrička kuga svinja, Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Nišu je brazovala Regionalni centar za sprečavanje pojave te bolesti, saopšteno je iz Nišavskog okruga.
ečeras sa početkom u 20 sati u okviru "Romani festa", poznati niški bend "Veseli romi" održaće koncert na Amfiteatru kod spomenika Šabanu Bajramoviću u organizaciji Udruženja "Veseli Romi" i podršku GO Medijana.
U okviru Evropske nedelje mobilnosti, EU info kutak Niš organizovao je nekoliko događaja sa ciljem promocije alternativnih vidova mobilnosti.
Povodom druge godišnjice od formiranja aktuelnog gradske izvršne vlasti, Gradonačelnik Niša Darko Bulatović dao je intervju dnevnom listu Politika.
Predviđanje vremenske prognoze ne služi samo da bi dobili informacije o tome kako se treba obući, da li nositi kišobran ili ne. Vremenska prognoza bi upravo trebala koristi svim javnim službama a naročito službi za vanredne situacije kako bi mogli proaktivno da deluju kako bi se sprečile eventualne štete nastale polavom, vellikim snegom, požarima i drugim nepogodama.