Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Ivica Tončev u NionuDruženje sa složnim komšijama na terasi lepo uređene zgrade u NišuVulin: Prvi put posle 50 godina pokrenuta velika rekonstrukcija Vojne bolnice u NišuZlatna i srebrna medalja za pirotski kačkavalj Mlekarske školeOtvoren još jedan vrtić u NišuOgromna šteta: Zbog obilnih padavina proglašena vanredna situacija u delu kuršumlijske opštineSledi bratimljene i konkretna saradnja, nakon uspešne posete delegacije Nišavskog okruga regiji Volvi


Jutro maglovito sa slabom kišom, minimalna temperatura od 12 do 14°C, maksimalna dnevna od 26 do 29°C. U Nišu do 27 stepeni.
Carinici su 25. maja 2018. godine, tokom dubinske kontrole na autoputu Beograd – Niš, u kamionu sa prikolicom za prevoz kurirskih pošiljki otkrili tovar u kome se nalazila velika količina garderobe i parfema sumnjivog porekla, kao i razni neprijavljeni uređaji, poput kosilica za travu i bušilice.
U petak 25. maja je obeležen Svetski dan komšija u stambenoj zajednici na Bulevaru Nemanjića 72 u Nišu. Stanari ove zgrade su podsetili na prave komšijske vrednosti, kao što su gostoprimstvo, tolerancija i humanost.
Demokratska stranka u Nišu obeležila je stranačku slavu Đurdjevdan, a predsednik Gradskog odbora DS, Miodrag Stanković ocenio je na proslavi, da od 1990 godine i obnavljanja rada DS-a ne postoji ništa dobro što je učinjeno u Srbiji, a da to nisu vodile demokrate.
Najveći broj javnih i javno-komunalnih preduzeća na području Niša poslovalo je pozitivno tokom prvog tromesečja ove godine.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 27. maj 2018. godine.
Niška javnost je navikla da u protekle četiri godine, posebno u prošle godine iz Turističke organizacije Niš, stižu samo lepe vesti kad se radi o turističkom prometu, posetiocima, o broju noćenja, boravku turista generalno.
Nakon pobede rukometaša niškog Železničara nad ekipom Vojvodine iz Novog Sada u pretposlednjem 29.kolu prvenstva Srbije, gradonačelnik Niša Darko Bulatović uputio je čestitku sledeće sadržine:
Niška crkvena pevačka družina ''Branko'' je po drugi put u svom dugom trajanju od više od 130 godina, u nedelju 20. maja posetila Sofiju i Mitropoliju sofijsku i održala posećen koncert u najužem centru ovog grada, u hramu Svete Nedelje.
Poseta Delegacije EU u Republici Srbiji Vranju završena je obilaskom Zdravstvenog centra, gde su zvanično uručene donacije Zavodu za javno zdravlje i Domu zdravlja.
U Tvrđavi će od 29.05.do 31.05, kao uvertira za obeležavanje slave Grada Niša Sveti Car Konstantin i carica Jelena, biti održan prvi evergrin festival. Prog dana festivala, sa početkom u 13.00 časova u Paviljonu, biće održana tribina na temu „Stvaranje mladih autora“ koju će voditi direktor PGP-a Vladimir Graić.
Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ uredilo je kapelu na Svetoilijskom groblju. Zamenjena je stolarija, pločice i svi unutrašnji elementi u kapeli.
Po oceni akademika Dejana Popovića, mogućnost za zapošljavanjem preko 20.000 ljudi u IT sektoru je fama
Ženama u Nišu nekada je bio cilj da se ostvare u ulozi majke, ili dobre sestre, tetke, iako nisu imale pravo glasa, "držale" su porodicu na okupu i brinule o deci i svojim bližnjima.