Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Niš: U romskom naselju Crvena Zvezda struja uključena po odluci sudaTragedija na Tvrđavi: Muškarac preminuo nakon pada sa bedemaDamjan Ilić prvi do ČASNOG KRSTA u Nišu (Foto)Ponovljen zahtev za smenu gradonačelnika Niša i ministarke MihajlovićUhapšen lekar zbog mita i malverzacije oko invalidske penzijeAleksinac: Kršenje privatnosti u Visokoj školi za vaspitačeNesvakidašnja prevara: Svakog dana je plaćao stotinak dinara, a iznosio kilograme mesa


Iako je tokom januara u nekoliko navrata evidentirano dvadesetčetvoročasovno zagađenje vazduha veće i do 4,5 puta u odnosu na dozvoljeno, na Fakultetu zaštite na radu kažu da Niš ipak spada u čistije, u odnosu na ostale gradove u Srbiji.
14. januara 2019. godine na izlazu graničnog prelaza Gradina, sprečen je turski državljanin da prenese 42.500 neprijavljenih evra.
Nakon što se utvrde podaci koji se odnose na tačan broj učenika, odeljenja i udaljenost između škola, lokalne samouprave i opštine dužne su da sačine elaborate o umrežavanju škola, kaže načelnik Školske uprave u Nišu Dragan Gejo.
Grupa niških studenta u saradnji sa mladima "Dosta je bilo", dobrovoljno napravila više od 30 privremenih kućica za pse lutalice, kao sklonište od hladnoće.
Fabrika "Aptiv Pakard" (APTIV PACKARD), za proizvodnju elektroinstalacija za auto-industriju, otvorena je u Zelenoj zoni u Leskovcu.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 20. januar 2018. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
U Domu kulture u Grdelici u subotu je održana treća po redu „Pihtijada“. Na manifestaciji su učestvovale domaćice iz grdeličkog kraja, iz udruženja „Jelendol“ i iz Doma Kulture Grdelica koje su poštujući tradiciju, uoči Bogojavljenja, pripremale pihtije.
U organizaciji MOK Topličanin 97 i ŽOK Topličanin, po prvi put je u Prokuplju održana manifestacija „Odbojka na snegu“. Ovoj akciji odazvalo se dvadesetak učesnika svih uzrasta koji su uz druženje pokazali da se odbojka uspešno može igrati i po snegu.
Francuski institut u Srbiji organizuje po 16. put takmičenje za frankofonu pesmu. Finale se održava u Nišu, u nedelju 24. marta. Možete osvojiti boravak u Tunisu, Egiptu kao i ulaznice za ugledne festivale, poručuju organizatori.
Epidemije gripa u Nišu za sada nema, iako broj obolelih svakodnevno raste, kažu u Domu zdravlja.
Vranje će 31. januar Dan grada i 141. godišnjicu oslobođenja od Turaka obeležiti prigodnim programom, saopšteno je iz Gradske kuće. Ove godine na prazničnom koncertu će nastupiti "Leksington bend" (Lexington bend.)
Zbog hitne i neodložne sanacije kvara na magistralnom delu toplovoda, na grejnom području toplane „Krivi vir”, od 11 do 15 časova, biće prekinuta isporuka toplotne energije korisnicima na sledećim adresama, Josifa Pančića, Cara Dušana 90, Prvomajska 1 i Hajduk Veljkova 3, saopštili su iz niške Toplane.
Predsednik Srbije sumirajući rezultate prošle godine i šta nas očekuje u 2019. godini, govori o svemu u atorskom tekstu za Kurir.
Iako se mnogo toga dovodi u pitanje, industrija je postala glavni problem, a o građevinarstvu se malo priča. Dovode se strane kompanije, a naši radnici beže u svet. Da li zbog veće zarade ili boljeg života, to ne znamo.