Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Reakcija gradonačelnika Niša povodom navodne zabrane održavanja tribine "Saveza za Srbiju" u "Simfonijskom orkestru"Patrijarh antiohijski i svega Istoka G. Jovan u poseti Niškoj eparhiji i gradu NišuUhapšena žena makro iz Prokuplja - podvodila maloletniceSNS: Predstavnici "Saveza za Srbiju" da pokažu ponudu za zakup sale "Simfonijskog orkestra""Savez sa Srbiju" organizuje skup ispred TC "Kalča"Nove pešačke staze i rekonstrukcija Centralnog trga u Niškoj BanjiPreduzetništvo iz Leskovca: Hrono hleb uz socijalnu odgovornost


Umereno oblačno i malo svežije. Jutarnja temperatura od 3 do 13, najviša dnevna od 20 do 23 stepena.
Carinici su 9. oktobra 2018. godine, kontrolom carinskog skladišta u Nišu utvrdili da u njemu nedostaje oko 250 kvadratnih metara granitnih ploča.
U ponedeljak 15. oktobra u okviru akcije za povećanje nataliteta, a na predlog predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, lokalna samouprava u Aleksicu uručila je srebrnjake mamama koje su se porodile ove godine.
Reakacije na relaciji "Savez za Srbiju" - "Simfonijski orkestar" - Srpska napredna stranka (Niš) - DS u vezi održavanja tribine te novoosnovane opozicione političke kolacije, se ne smiruju. U čitavu priču saopštenjem se uključio i gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.
FDI magazin, izdanje Fajnanšel Tajmsa, je šesti put zaredom visoko rangirao Slobodnu zonu Pirot, ali ona je ove godine proglašena za najbolju u Evropi i treću na svetu.
Obaveštavaju se poljoprivredni proizvođači koja imaju registrovana poljoprivredna gazdinstvana teritoriji Opštine Kuršumlija da mogu konkurisati za podsticajna sredstva iz programa podrške poljoprivrednoj politici i politici ruralnog razvoja na području Opštine Kuršumlija za 2018 godinu u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje.
Na XIV Međunarodnom Festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“ koji je održan u Kruševcu 12. oktobra 2018, Turistička organizacija opštine Kuršumlija osvojila je Bronzani kofer za turističku mapu i Bronzani kofer u kategoriji dopunski promotivni materijal.
Šahovski savez Centralne Srbije, uz tehničku pomoć Dečijeg šahovskog kluba “OSNOVAC” iz Niša, organizuje Prvu žensku ligu Centralne Srbije u šahu, za 2018. godinu. Takmičenje se igra u Nišu, u Apartmanima “Lira Inn”, u petak i subotu 19 - 20. oktobar 2018. god.
Veliki srpski jubilej 850 GODINA PRVIH NEMANjINIH ZADUŽBINA održaće se 28. oktobra u Kuršumliji.
Na Klinici za neurologiju u Nišu smanjen je broj pacijenata sa moždanim udarom sa 1.000 na 700 u proteklih godinu dana, izjavila je danas direktorka klinike Miroslava Živković, ali je upozorila da se moždani udar uglavnom konstatuje kod mlađih od 50 godina.
Vokalna grupa “Konstantin” objavila je svoj prvi CD u izdanju PGP RTS-a. Na albumu koji nosi naziv “U cik zore još se peva” nalazi se 12 pesama.
Danas su svi toplotni izvori startovali na vreme i vrše urednu proizvodnju i isporuku toplotne energije. Režim rada toplotnih izvora u toku dana zavisiće od spoljne temperature vazduha, kažu u Tolani.
Nadležnost, mogućnosti, realizacija, svakodnevni problemi građana i sugestije, bili su tema razgovora sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga, Draganom Sotirovski.
Nesuđeni kralj, koga je preka narav koštala krune i koji je bio trn u oku Austrougarskoj, Apisu i Pašiću, proveo je 16 godina zatvoren u ludnici i nije skrivao svoje antijugoslovenstvo, ali je zbog hrabrosti i požrtvovanosti u narodu bio jedan od omiljenijih članova vladarskih porodica.