Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Kamenovan gradski autobus u niškom naselju Crvena ZvezdaNakon dužeg vremena, konačno Javni poziv za izgradnju akva-parka u NišuTragedija u Nišu: Muškarac pucao sebi u glavu na kružnom tokuOdbornici Jedinstvene Srbije u Nišu od danas kod naprednjakaRadnik Pošte isplaćivao novac neovlašćenim licima, sa tuđih računaMondoloni: Molimo Vučića i srpski narod za izvinjenjePobeda Srbije uz pomoć Mađarske, Rumunije i Bugarske: Elektro mreža Srbije ostaje na Kosovu


U Prokuplju će izbeglice moći da otkupe stanove u kojima žive već godinama. Interesovanje je veliko, počela je predaja dokumentacije ali je cena od 15.000 dinara za kvadrat - kako kažu u nadležnim službama - za mnoge previsoka, izveštava RTS.
Kako su potvrdili u PU Niš, sinoć oko 20.20 grupa maloletnika u naselju Crvena Zvezda kamenovala je Niš ekspresov gradski autobus. Na sreću osim straha, povređnih putnika nema nema, ali je učinjena materijalna šteta na prozorima autobusa.
Borba meštana sela Rakita i dalje se nastavlja. Od investitora, kako kažu, brane reku, na kojoj je počela gradnja mini hidroelektrane. Podnete su prijave policiji i od strane investitora i od stane meštana tog sela.
Nakon samo deset dana kako je kompletan Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije Gadžin Han, sa više od 300 članova, prešao u Srpsku naprednu stranku, danas su odbornici i članovi Jedinstvene Srbije u Nišu postali deo najbrojnije političke organizacije u zemlji.
Grad Niš, Sekretarijat za imovinsko-pravne poslove Gradske uprave, objavio je oglas za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u svojini Grada Niša radi izgradnje objekta sportsko-rekreativnog centra - Akva-parka, na lokaciji Lozni Kalem u Niškoj Banji. Početna cena je jedan dinar.
Kao i prethodnih godina obaveza vinogradara i ove godine je da se upišu u Vinogradarski registar. Prijava ovogodišnje proizvodnje je do 15. novembra.
Najnoviji podaci govre o konstantnom povećanju broja turista, posebno stranih gostiju u Nišu, koji se ne zadržavaju samo na par sati, već u sve većem broju odsedaju u našem gradu.
U subotu, 10.11.2018. godine u sportskoj hali „Nezavisna Makedonija“ u Skoplju, održan je 9. Međunarodni džiu džicu turnira „Skoplje Open 2018“ i fajnalfor međunarodne regionalne Jadranske džiu džicu lige.
U Manastiru Sv. Nikole, prošle nedelje obeležno je osam i po vekova od postojanja monumentalnih srednjevekovnih zadužbina Stefana Nemanje.
U Srbiji šećernu bolest ima više od 700.000 ljudi. Većina zna da ima dijabetes, ali mnogi nemaju dijagnozu i ne leče se.
Završno veče 13. Internacionalnih susreta džez muzičara NAISSUS DžEZ je otvorila "Vesna Petković feat Who man dog" uz kombinaciju modernog džeza, etno i afričke melodije.
28. sednica Skupštine grada Niša zakazana je za danas u 9 časova. Na dnevnom redu su između ostalog, predlog odluke o izmenama budžeta za 2018. godinu, poslovanje JKP "Mediana" i utvrđivanje naziva pojedinih ulica u Nišu i Niškoj Banji.
Nadležnost, mogućnosti, realizacija, svakodnevni problemi građana i sugestije, bili su tema razgovora sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga, Draganom Sotirovski.
Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, državne firme i ustanove neće raditi do 13. novembra ili će raditi skraćeno.