Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Auto - piromani ponovo na delu: Izgoreo "folksvagen polo" u Nišu, uništena još dva automobila (VIDEO)Kamenovan gradski autobus u niškom naselju Crvena ZvezdaNakon dužeg vremena, konačno Javni poziv za izgradnju akva-parka u NišuMeštana Rakite nastavljaju borbu za zaštitu rekeTragedija u Nišu: Muškarac pucao sebi u glavu na kružnom tokuOdbornici Jedinstvene Srbije u Nišu od danas kod naprednjakaDragovan Milićević procenio "Kopernikus" na 37,5 miliona evra


Na predlog Gradskog veća, Skupština grada usvojila je prvi rebalans budžeta u ovoj godini.
Automobil "folksvagen polo" izgoreo je u Nišu, a vatra je oštetila i nekoliko okolnih vozila.
U Gradskoj kući u Nišu danas je održan okrugli sto na temu “Otvoreno o budžetu – Kako do participativnijeg i transparentnijeg budžeta Grada Niša”. Organizatori ovog skupa su Centar za razvoj građanskog društva Protekta i Grad Niš.
Nakon samo deset dana kako je kompletan Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije Gadžin Han, sa više od 300 članova, prešao u Srpsku naprednu stranku, danas su odbornici i članovi Jedinstvene Srbije u Nišu postali deo najbrojnije političke organizacije u zemlji.
Grad Niš, Sekretarijat za imovinsko-pravne poslove Gradske uprave, objavio je oglas za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u svojini Grada Niša radi izgradnje objekta sportsko-rekreativnog centra - Akva-parka, na lokaciji Lozni Kalem u Niškoj Banji. Početna cena je jedan dinar.
Kao i prethodnih godina obaveza vinogradara i ove godine je da se upišu u Vinogradarski registar. Prijava ovogodišnje proizvodnje je do 15. novembra.
Najnoviji podaci govre o konstantnom povećanju broja turista, posebno stranih gostiju u Nišu, koji se ne zadržavaju samo na par sati, već u sve većem broju odsedaju u našem gradu.
U subotu, 10.11.2018. godine u sportskoj hali „Nezavisna Makedonija“ u Skoplju, održan je 9. Međunarodni džiu džicu turnira „Skoplje Open 2018“ i fajnalfor međunarodne regionalne Jadranske džiu džicu lige.
Gradska opština Medijana nastavlja da podržava mlade koji svoje znanje žele da unaprede u mnogim oblastima, pa i u muzičkoj kulturi. Tako je nedavno organizovano takmičenje pod nazivom „Guitar Music Fest“ na kojem je učestvovalo 32-oje učenika osnovnih muzičkih škola od 1. do 6. razreda, iz osam gradova.
U Srbiji šećernu bolest ima više od 700.000 ljudi. Većina zna da ima dijabetes, ali mnogi nemaju dijagnozu i ne leče se.
Povodom 50 godina umetničkog i stvaralačkog rada u Gradskoj kući u Nišu održana je konferencija za novinare poznatih niških izvođača narodne muzike Jasne Kočijašević Mihajlović i Dragoslava Mihajlovića Kanarinca.
28. sednica Skupštine grada Niša zakazana je za danas u 9 časova. Na dnevnom redu su između ostalog, predlog odluke o izmenama budžeta za 2018. godinu, poslovanje JKP "Mediana" i utvrđivanje naziva pojedinih ulica u Nišu i Niškoj Banji.
Nadležnost, mogućnosti, realizacija, svakodnevni problemi građana i sugestije, bili su tema razgovora sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga, Draganom Sotirovski.
Selidbe su prilično obiman, zamoran i težak posao, koji najčešće se sprovodi u ograničenim rokovima, što je dodatan stres. Zahtevaju detaljno pakovanje stvari, ođavljivanje sa jedne i prijavljivanje na drugu adresu, utovaranje i istovaranje često vrlo velikih i teških kutija i slične aktivnosti.