Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Nakon lokalnih izbora, pobeda i nastavak mandata SNS-aPrevrnuo se makedonski autobus kod Leskovca – troje poginulo, više od 30 povređenih75 novih stanova za izbeglice u NišuMinistarka Đukić Dejanović: Devet beba na hiljadu stanovnika u Nišu - srpski prosekNemački ambasador u Nišu: Kosovo je nezavisna zemlja i ima pravo na vojskuU susret 65. godišnjici Narodnog univerziteta u Nišu - osvajanje tržišta uz poznati kvalitetKutak za speleologe: Uskoro završetak "Centra za posetioce" Cerjanske pećine


Iako je Zakon o sahranjivanju, kojim se privatna pogrebna preduzeća na tržištu izjadnačavaju sa javnim, donešen još 14. februara ove godine, on se ne primenjuje. Razlog tome je monopol državnih preduzeća, kažu u Udruženju pogrebnika Srbije.
Šestoro najteže povređenih makedonskih državljana koji su posle saobraćajne nesreće kod Leskovca, zbrinuti u Kliničkom centru Niš, sinoć su, u pratnji direktora KC Zorana Radovanovića i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, obišli i makedonski ministar zdravlja Venko Filipče i generalni sekretar Vlade Makedonije Dragi Raškovski.
Narodna biblioteka “Stevan Sremac” u Nišu odlučila je da na pomalo neobičan način stimuliše učenike sa slabom ocenom iz maternjeg jezika.
Na osnovu obrađenih 50 odsto glasačkih listića, nakon zatvaranja biračkih mesta u Doljevcu, lista Srpske napredne stranke, osvojila je 84,37 odsto glasova, odnosno 33 odbornička mesta u lokalnom parlamentu.
Gradska opština Medijana postavila je svoj štand na „Sajmu privrede i preduzetništva Ekspo Niš 2018“ koji je danas otvoren u hali „Čair“ pod sloganom „Pre(d)uzmi svoju budućnost".
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 16. decembar 2018. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Ako vremenski uslovi dozvole, Vizitorski centr Cerjanske pećine biće gotov do kraja godine, rečeno je danas prilikom obilaska, prvih ljudi grada Niša, na čelu sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i direktorom Turističke oraganizacije Niša, Urošem Parlićem.
Zvonko Milošević, jedan od menadžera niškog Telekoma, novi je predsednik Konstantina. Milošević je i do sada bio član UO kluba, sinoć je postao čelni čovek Konstantina, odlukom 39 prisutnih od 46 članova klupske skupštine. Milošević će na ovoj poziciji zameniti Dragana Stefanovića, koji je deset godina bio predsednik Konstantina.
Jedan od najpoznatijih živih srpskih književnika, akademik Matija Bećković, govoriće u niškom Narodnom pozorištu u ponedeljak 17. decembra. u 19 sati, pesme iz svog opusa u okviru programa “Poezija uživo“ u organizaciji drugog programa Radio Beograda.
Leskovac je od juče, jedini centar na jugu Srbije u kojem će pacijenti sa različitim komplikacijama i problemima moći da se leče kiseonikom. Otvaranju je prisustvovao gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović, kao i mnogi doktori i građani.
Nišlije koje odluče da Novu godinu dočekaju na Trgu kralja Milana zabavljaće Željko Vasić i grupa Leksington.
Kako su saopštili iz niške Toplane, zbog hitne i neodložne sanacije kvara na magistralnom delu toplovoda, na grejnom području toplane „Jug”, od 10.30 sati je prekinuta isporuka toplotne energije korisnicima na sledećim adresama...
Povodom Dana Kopnene vojske Srbije, koji je u subotu, 17.11.2018. obeležen u Aleksincu, zamolili smo komandanta KOV Srbije general-potpukovika Milosava Simovića za jedan kratak intervju.
Iako se mnogo toga dovodi u pitanje, industrija je postala glavni problem, a o građevinarstvu se malo priča. Dovode se strane kompanije, a naši radnici beže u svet. Da li zbog veće zarade ili boljeg života, to ne znamo.