Južna Srbija Info
ad_expired

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Mladić iz Niša nestao u Krajkovačkom jezeru kraj MerošineStigli prvi gosti: Sve spremno za festival "Muzički edikt"Putarina od Niša do Preševa 540 dinaraUhapšen nalogodavac paljenja automobila Dušana Ostojića iz AleksincaDefileom vitezova kroz centar Niša, počinje Međunarodni viteški festival „Zaštitnici tvrđave“800 gostiju, devetnaest horova iz deset zemalja, na 6. "Muzičkom ediktu" u NišuCrnogorski državljanin uhapšen zbog ubistva Vranjanca


Pretežno sunčano i toplo. Posle podne, uveče i noću uz lokalni razvoj oblačnosti pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 15 do 22, najviša od 32 do 34 stepeni.
Kako su saopštili u PU Niš, policiji je, u subotu oko 17 sati, prijavljen nestanak mladića starog 24 godine.
Još jedna Akcija „Medijana za bebu više“ održana je u Svetosavskom parku, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku ove opštine, uz učešće oko 200 mališana.
Zbog toga što dnevni red sednice Skupštine grada nije dopunjen predlozma Niške inicijative i odborničke grupe “Niš moj grad”, a koje je podržala i odbornička grupa Demokratske stranke, niška opozicja napustila je današnje zasedanje.
Nacionalna koalcija za decentralizaciju (NKD) objavila je podatke o poslovanju niškog aerodroma koji pokazuju nižu prosečnu platu zaposlenih, gubitke i veće naknade za članove Nadzornog odbora. V.D direktora Aerodroma Dušan Knežević ne poriče iznete brojke, ali im daje drugačije tumačenje, prema kojem poslovanje nije tako loše kao što NKD navodi.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 16. jun 2019. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Treći put na Niškoj tvrđavi, viteške družine iz zemlje i inostranstva okupiće se od 14. do 16. juna i predstaviti posetiocima Festival "Zaštitnici tvrđave”.
U okviru promocije Evropskog prvenstva za žene u košarci, u ponedeljak 17. juna, će biti obeleženo 10 dana do početka najveće sportske manifestacije u Srbiji u ovoj godini od kojih se jedna grupna faza održava u Nišu od 27 do 30. juna.
Svečanim otvaranjem u Svetosavskom domu u Nišu sa početkom u 19.30 sati, večeras počinje VI Međunarodni festival horske duhovne muzike.
Skupštinskom Odboru za zdravlje i porodicu stigla je predstavka doktora Ivana Nikolića iz Beograda koji traži da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ugalj u registrovanim ugostiteljskim objektima i da se oni zamene električnim ili roštiljem na gas, zbog sve češće pojave tumora debelog creva.
Grad Leskovac ove godine prvi put učestvuje u takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ i predstavlja se kompozicijom pevača Loic Nottet iz Belgije „Rhythm inside“. Takmičenje se održava u subotu 22. juna 2019. godine u 12 časova i direktno će se prenositi na Prvoj televiziji.
Akva park u Doljevcu, koji počeo sa radom 2016. godine, juče je otvorio letnju sezonu 2019.
Beograd i Skoplje će novim Koridorom preko Niša biti udaljeni tri i po sata vožnje.
U javnosti se često priča o onima koji menjaju stranke i obično ih napuštaju kada padnu sa vlasti. Tako se govori da je Tatjana Vojtehovski bila aktivni član JUL-a. Ona kaže nisam, a u izjavi Siniše Vučinića, visokog funkcionera JUL-a stoji, sasvim nešto drugo.