Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Sotirovski na obeležavanju Savindana u Ugostiteljsko-turističkoj, Ekonomskoj i Trgovinskoj školiSjajnom priredbom učenici i profesori Gimnazije "9. maj", dostojno obeležili Savindan (FOTO)Poginula žena na auto-putu kod Aleksinačkih rudnikaSvetosavska akademija - Sveti Sava kao ktitor naše crkve"Praznik mimoza" u Nišu (VIDEO)Demokrate "provetravaju" gradsku vlast: U Nišu održan protest „Provetrimo Niš, dišimo slobodno“Vranjanac uhapšen zbog pesničenja u glavu


Učenici i profesori najmlađe niške Gimnazije "9. maj", proslavili su danas školsku slavu Sveti Sava, više nego odličnim, pažljivo odabranim programom u prazničnoj atmosferi, kako i dolikuje jednoj ovajvoj gradskoj školskoj ustanovi.
Kako su potvrdili u PU Niš, prošle noći na auto-putu kod Aleksinačkih rudnika, u sudaru "tojote" pančevačkih registracija i teretnog vozila sa beogradskim tablicama, stradala je žena stara 47 godina.
Osmi po redu, dobrotvorni Svetosavski bal, održan je sinoć u niškom hotelu "New City". Na ovogodišnjem balu, prikupljana su sredstva za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR.
U organizaciji GrO Demokratske stranke u Nišu, sinoć je ispred zgrade Skupštine grada Niša, održan protest “Provetrimo Niš, dišimo slobodno, zbog kako kažu alarmante situacije zagađenosti vazduha i nedostatka rekacije gradske vlasti.
Koridori Srbije potpisali su ugovor o izgradnji petlje "Sopot", sa izvođačem radova, kompanijom "Integral Inženjering". Vrednost radova je oko 2,18 miliona evra, a rok za završetak radova je godinu dana, navodi se u saopštenju Koridora.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 26. januar 2020. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
"Herceg fest“ potpisali su u Nišu protokol o saradnji, kojim će dve ustanove, koje su i do sada sarađivale u organizaciji filmskih festivala, proširiti svoju saradnju.
Od 13. do 16. februara Niš će biti domaćin 55. finalnog turnira Kupa Radivoj Korać. Ugovor o organizaciji ovog velikog sportskog događaja danas su potpisali predsednik Košarkaškog Saveza Srbije Predrag Danilović i Gradonačelnik Niša Darko Bulatović.
Zvanice i zaposleni u Niškom kulturnom centru, nosiocu skoro svih kulturnih događaja u gradu na Nišavi, obeližili su danas krsnu slavu Savindan i spomen na prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save.
Kiseli kupus se odavno koristi i kao namirnica i kao prirodan lek, a zbog svojih osobina i danas ga pronalazimo u svim kuhinjama sveta. Na našem području kiseli kupus je neizostavan sastojak za pripremanje zimskih jela, a kako sadrži veliku količinu vitamina C idealan je u borbi protiv virusa i infekcija karakterističnih za ovo doba godine.
Posle uspešnog koncerta u Beogradu, kantautorka mnogobrojnih hitova, Ana Stanić, sa svojom „Pop simfonijom“ otpočinje turneju i po drugim gradovima
"Bilo je zadovoljstvo prisustvovati zajedničkoj proslavi Savindana koju su organizovale Ugostiteljsko-turistička, Ekonomska i Trgovinska škola", izjavila je načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.
Članica Glavnog odbora SNS i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski kaže da je za godinu i po dana provedenih na čelu Okruga, kroz zvanične prijeme, razgovarala sa oko 1.000 ljudi, ne računajući one koji svakodnevno dolaze za pomoć, informacije ili preporuku.
Ovih dana je u aleksinačkom vodovodu primećena koncentracija dihidrogen monoksida, veća od uobičajene. Nadležni poručuju da je voda ispravna za piće