Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Preminuo Goran Paskaljević, čuveni reditelj koji je za sebe govorio da je Nišlija"Pristanite u našu luku i vežite sidro", počeli "Dani turizma" u NišuSajam automobila u Nišu - “XI KORONA FRI FEST NIŠ 2020”Francuski ambasador: Prva poseta jednom gradu nakon izbora u Srbiji, puno realnih planova za saradnju"Dan turizma" - TON priredio panoramsko razgledanje Niša otvorenim autobusom od petka do kraja mesecaMajice, prsluk i maska za početak školePatrijarh Irinej na osvećenju zvona obnovljene kule manastira Svetog Nikole zadužbine Stefana Nemanje u Kuršumliji


Goran Paskaljević, srpski filmski reditelj, scenarista i producent, preminuo je juče u Parizu u 74 godini života. Paskaljevićevi najpoznatiji filmovi poznati široj publici su "Čuvar plaže u zimskom periodu", "Varljivo leto 68." i "Bure baruta".
Carinici su 24. septembra 2020. godine na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 14 flaša originalnog viskija različite starosti i robnih marki sa britanskim akciznim markicama.
Izložbom fotografija na fasadama starih kuća, u selu Pakleštica na Staroj planini svečano je otvoren Seoski dom. Dom, koji je zapravo muzej, osmislili su i opremili meštani sela zajedno sa članovima pokreta “Odbranimo reke Stare planine”, a uz stručnu pomoć Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.
Proširenje kulturne saradnje, interesovanje niških đaka i studenta za francuski jezik, planovi vezani za dva nova projekta, bolja privredna saradnja, neke su od tema o kojima su razgovarali gradonačelnica Niša Drgana Sotirovski i Nj.E. Žan Luj Falkoni, ambasador Republike Francuske u Srbiji.
Od januara do juna ove godine prihodi i primanja koji se slivaju u Budžet grada Niša su manji u odnosu na isti period predhodne godine i iznose 4, 2 milijarde dinara.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 26. septembar 2020. godine. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Od 25. do 27. septembra u Nišu se po prvi put održava manifestacija "Dani turizma". "Niš nije samo vazdušna luka, zbog aerodroma, već luka pristajanja i susreta turista regiona", rekla je direktorka TON-a Danka Milojković", na početku manifestacije u Gradskoj kući.
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša, zajedno sa prof. dr Danielom Stankovićem, takođe sa niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Mesnom zajednicom Vrmdža, bio je jedan od organizatora „Festivala sportskog penjanja“ na teritoriji naselja Vrmdža kod Sokobanje.
Svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu Leskovac, u petak 25. Septembra u 19 sati, otvoren je 13. Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE, koji će trajati do 29. septembra na nekoliko lokacija u Leskovcu i onlajn.
U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 29 pacijenata. Kod 8 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.
I pored, "nesporazuma" (više medijskog), 17. septembara, počelo je septembarsko izdanje Nišvil džez festivala 2020. Naredna četiri dana, besplatne programe će moći da prati ograničen broj posetilaca, saopšteno je danas u Gradskoj kući uz prisustvo gradonačelnice Sotirovski i direktora festivala, Ivana Blagojevića.
Pretežno oblačno i osetno hladnije, mestimično kiša, pljuskovi i grmljavina. Više padavina posle podne na jugoistoku i istoku. U Beogradu hladno, povremeno s kišom. Temperatura od 18 do 21 stepena. U nedelju manje kiše, ali koji stepen hladnije. u Nišu za vikend do 21 stepen.
Kako danas shvatamo i da li razumemo medije, ne samo kao informaciju i vest. Koliko su mediji uticajni, odgovrni i profesionalni, i da li nove tehnologije, društvene mreže i njihov obrazac, pružaju dobar primer mladima.
Kako saznajemo, Petar Babović lekar iz Niša. postavljen je na mesto novog načelnika Nišavskog upravnog okruga. Rešenje o postavljenju potpisla je predsednica Vlade Ana Brnabić, 24. aprila. On će na tom mestu naslediti Draganu Sotirovski, aktuelnu gradonačelnicu Niša. Hoće li Babović biti aktivan funkcioner u službi građana ili birokrata, ostaje da se vidi.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima