Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava

Vranjanac kaže da je greškom primio i "Fajzerovu" i kinesku vakcinu (VIDEO)Medicinski deo Kriznog štaba traži vanredno stanje i policijski čas, odluka narednih danaU kamionu kod Vranja otkriveno deset migranata, među njima i četvoro decePolicija uhapsila nasilnika koji je više puta pesnicom udario ženu u centru NišaOd 1. jula bez rominga na Zapadnom Balkanu, nakon toga sledi smanjenje troškova sa EUKo može da radi posle 14 sati, a ko ne, šta važi za ski-centre i hoteleVulin: Za godinu dana policijski pozornici u većim gradovima, a potom u svim lokalnim samoupravama


Epidemiolog Predrag Kon kaže za RTS da je medicinski deo Kriznog štaba predložio vanredno stanje i zatvaranje svega osim apoteka, prehrambenih radnji i pumpa. Ističe da vanredno stanje nema alternativu "inače ćemo pući k'o zvečka".
Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog protiv vozača koji je 4. januara na Bulevaru Medijana, na trotoaru automobilom usmrtio dvoje pešaka – 12-godišnjeg dečaka i 48-godišnjeg muškarca.
Zbog izuzetno nepovoljne epidemijske situacije, u Vranju je tim Ministarstva zdravlja. Na sastanku sa predstavnicima zdravstvenih ustanova u tom gradu razgovarali su o procesu vakcinacije, ali i o slučaju jednog građanina Vranja koji je primio dve doze vakcine različitih proizvođača.
"Potrebno je obezbediti nova auto-sedišta iz sredstava dobijenih od iznosa naplaćenih novčanih kazni za saobraćaje prekršaj, predlaže Miodrag Stanković, odbornik Skupštine Grada Niša, koji je podneo odborničku inicijativu da sva deca dobiju auto-sedišta.
Naknada za roming u regionu Zapadnog Balkana biće ukinuta od 1. jula ove godine, a ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da je naredni korak smanjenje troškova rominga između ekonomija Zapadnog Balkana i EU.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 28. februar 2021. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca.
Turistička organizacija opštine Kuršumlija sa predstavila je novi promo film pod nazivom “Oseti avanturu – upoznaj Kuršumliju”.
Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić potvrdio je da će novi selektor Srbije biti Dragan Stojković Piksi.
"Trag divljači“ je priča o perspektivnom novinaru koji otkriva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina izveštavajući o svirepom ubistvu krajem sedamdesetih godina koje potresa jugoslovensku javnost.
Prema poslednjim podacima, u poslednja 24 sata koronavirus je potvrđen kod 4.157 građana Srbije, od 16.743 testirana. Od posledica zaraze preminulo je još 16 osoba
Ove godine drugačije, umesto tradicionalnim godišnjim koncertom, niški Ansambl narodnih igara i pesama "Mozaik " obeležio je juče šesti rođendan - šest godina postojanja i rada, druženjem sa novinarima lokalnih medijskih kuća.
U saradnji sa učenicima obrazovnog profila “Modelar odeće“, Tehnička škola „15. maj“ u Prokuplju raspisala je prvi nagradni konkurs iz oblasti tekstilnog modnog dizajna i savremenog odevanja. Svoje radove na ovaj konkurs mogu da šalju samo učenici osmih razreda osnovnih škola.
Kako danas shvatamo i da li razumemo medije, ne samo kao informaciju i vest. Koliko su mediji uticajni, odgovrni i profesionalni, i da li nove tehnologije, društvene mreže i njihov obrazac, pružaju dobar primer mladima.
Zbog izgradnje novih objekata, rekonsturkcije i obnove niških ulica i trgova, povremeno prema planu, bilo je potrebno poseći poneka stabla, za koje pojedini ljubitelji prirode, ali neretko i lideri političkih partija, tvrde da je upravo to drveće od "jedinstvenog" značaja za grad.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima