Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

MUP tvrdi da su identifikovane lokacije mejl adresa sa kojih su stizale dojave o bombamaDojava o bombi u niškoj gimnaziji "Bora Stanković"Mali Vukan stigao u bolnicu "Betešda" u BudimpeštiSAOPŠTENjE : Lažni humanitarci u akciji na PaliluliNiški sporazum posle 20 godina zaživeo: Uspostavljeno kanaonsko jedinstvo "MPC – Ohridske Arhiepiskopije” i SPCNedimović: Hleb i brašno sigurno neće poskupeti u narednih 60 danaMali hor "Branko" iz Niša u scenskom prikazu ,,Nebeska Liturgija" održanom u Kripti hrama Svetog Save


Policija je identifikovala lokacije ukupno 19 mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama na različitim lokacijama u Srbiji, saopštilo je večeras ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, brzim i efikasnim radom, rasvetlili su razbojničku krađu počinjenu pre dva dana i uhapsili T. A. (1988) i M. Š. (2000) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ovo krivično delo.
Na inicijativu Gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, odmah po formiranju nove izvršne vlasti, oformljen je Lokalni tim za borbu trgovine ljudima. Ovo telo sastavljeno je od predstavnika svih nadležnih institucija: policije, tužilaštva, suda, socijalnih ustanova a grad sve koordinira i to se pokazalo izuzetno uspešnim u praksi.
Zbog kako kažu, zbog brojnih tehničkih problema, kašnjenja u isporuci i servisiranju blagovremeno naručenih i plaćenih fiskalnih kasa, zbog nelojalnog i nekažnjenog ponašanja jednog broja distributera, ali i zbog pravne nesigurnosti i mogućih represivnih sankcija prema privrednicima,
Više nema ograničenja u izvozu brašna. Danas stupa na snagu odluka Vlade koja predviđa da se brašno slobodno i neograničeno izvozi iz Srbije. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže za RTS da svega ima u rafovima i da u Srbiji nema bojazni kao u nekim drugim zemljama, gde postoje problemi sa brašnom, mlekom i suncokretovim uljem.
Izuzetno toplo vreme za ovo doba godine i jako dug period bez kišnih padavina, najverovatnije će prepoloviti ovogodišpnji rod pšenice i drugih žitarica u Topličkom okrugu, ocenjuju u Poljoprivredni stručnjaci u Prokuplju.
Hol Gradske kuće moći će svake subote da obilaze i razgledaju građani i turisti počev od 14. maja ove godine u periodu od 10.00 do 15.00 sati. Zainteresovani posetioci za razgledanje hola potrebno je da se prethodno, od ponedeljka do petka, prijave Turističkoj organizaciji Niša.
Danas su u Nišu u Osnovnoj školi „Dušan Radović“ otvorene Sportske igare mladih Srbije.
Iz Niškog kulturnog centra pozivaju na nišku premijeru dokumentarne pozorišne predstave "San o Mileni". Predstava će biti održana u Velikoj sali Niškog kulturnog centra u ponedeljak 23. maja 2022. Godine, sa početkom u 20 sati. Ulaznice po ceni od 500 dinara su u prodaji u Knjižari Indigo u Obrenovićevoj ulici u Nišu.
prema njanovijim podacima u Srbiji su za poslednja 24 sata registrovana 334 slučaja koronavirusa, od testirana 7.863 uzorka.
Tokom prošlog vikenda održan je prvi ,,Naisus Dens Fest,, u organizaciji Plesnog kluba Bum 018. Na ovom takmičenju je nastupilo oko 800 plesnih tačaka iz 20 plesnih klubova.
Od 11.30 časova održaće se „MATURANTSKI PLES 2022“ na Trgu Kralja Milana. Maturantski ples je tradicionalna manifestacija koja okuplja veliki broj mladih i Grad Niš je ovogodišnji pokrovitelj.
U sredu je u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu, održan promotivni koncert diskografskog izdanja Inspirisani flautom, na kome su nastupili flautistkinja Anđela Bratić i pijanista Dragan Jovanović.
Iako je situacija sa korona virusom uticala da cena kvadrata stanova u svim delovima Srbije „skoči“, sa druge strane imamo sve veći broj ljudi koji se raspituju za podizanje stambenih kredita.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima