Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

OŠ "Zoran Đinđić" na originalan način obeležila Dan škole (FOTO)U izradi monografija 125 godina planinarstva u SrbijiNa Preševu zaplenjeno preko dve tone tekstilne i druge krijumčarene robeOdržana Svetosavska akademija u Nišu - uručene stipendije za petoro studenata sa teritorije Eparhije niškeJoš jedna prilka za Nišlijke da steknu ili obnove znanje o prevenciji raka grlića materice„Karavan prijateljstva na putu svile“ - obeležavanje kineske Nove godine u NišuVladika Arsenije i VDS "Dobri Samarjanin" podelili praznične paketiće deci u OŠ „Hristo Botev“ u Dimitrovgradu


Oblačno i u većini krajeva sa snegom, a na severoistoku zemlje ponegde i sa kišom.
Carinici su 24. januara 2023. godine na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, u jednom kamionu, pored uredno prijavljene, pronašli i preko dve tone krijumčarene tekstilne i druge robe.
U sredu 25. januara, Lutkarsko pozorište u Nišu bilo je pozornica za učenike Osnovne škole „Dr Zoran Đinđić“ niško naselje Brzi Brod, koji su na originalan i savremen način obeležili Dan škole, 12 godina postojanja, uoči praznika Svetog Save.
Odbornik SG Niša Miodrag Stanković, je pozvao građane da u ponedeljak 16. januara upale sveće u pomen Oliveru Ivanoviću:
U narednim mesecima očekujemo usporavanje inflacije i to će značiti postepeni izlazak iz krize, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali, i dodao da smo uradili sve što smo mogli da minimiziramo inflatorne efekte, te da imamo stabilne javne finansije.
Iako ove zime još uvek nije bilo snega i temperature su do početka januara više ličile na prolećne nego na zimske, naglo zahlađenje poslednjih dana, kada se temperatura u noćnim satima spuštala u ozbiljniji minus, zapretile su da ugroze ozime useve i voćnjake.
Lepo vreme, praznični dani, besplatan ulaz i stotine Nišlija i gostiju našeg grada u obilasku Medijane, nakon otvaranja za posetioce.
U četvrtfinalu Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać (15-18. febrauar) u Nišu igraće: Partizan Mocart Bet – Spartak Ofis šuz (15.02. u 18.00), Crvena zvezda Meridianbet – Borac Mocart (16.02. u 18.00), FMP – Metalac (16.02. u 21.00) i Mega MIS – Vojvodina (15.02. u 21.00), odlučeno je na žrebu koji je danas održan u beogradskom hotelu „Kraun plaza“. Prema tome, u petak…
SVETOSAVSKI KNjIŽEVNI ANTIKVARIJAT održaće se u četvrtak, 26. januara 2023, od 12.00 do 14.00 časova, u holu Niškog kulturnog centra.
Dom zdravlja Niš u saradnji sa predstavnicima „Roda centra“ organizovao je 24.01.2023. godine još jednu akciju u cilju obeležavanja Evropske nedelje prevencije raka grlića materice.
Prokupčani su sinoć u tradicionalno lepom raspoloženju uz hitove poznatog vokalnog soliste Željka Vasića i spektakularan vatromet u centru grada dočekali Novu 2023. godinu po julijanskom kalendaru.
Niš je jedan od pet gradova u Srbiji u kome će, u saradnji Vlade Republike Srbije, ambasade Narodne republike Kine i Instituta za pojas biti organizovan doček kineske Nove godine na otvorenom u okviru manifestacije „Karavan prijateljstva na putu svile“.
Povodom navoda u javnosti o boravku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski u Briselu i sedištu Kurske oblati u Rusiji u „isto vreme“, a u cilju istinitog informisanja javnosti, redakcija Južne Srbije Info je kontaktira gradonačelnicu da pojasni informacije koje su prethodnih dana plasirali pojedini opozicioni mediji.
Južna Srbija je još jedan, prelepi, deo naše zemlje koji poseduje banje, jezera, istoriju, kulturu, arheološka nalazišta, tradiciju, ljubav prema hrani i čuveni južnjački temperament koji voli pesmu, igru i štednju.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima