Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Vesti juga Srbije, politika, turizam, sport, zabava | Južna Srbija Info

...

Nove cene od 15 časova: Evrodizel skuplji za 6, a benzin za 4 dinara po litruPodeljeno 100 hiljada vaučera za odmor u Srbiji -  stohiljaditi vaučer izdat u pošti u NišuPreliminarni rezultati završnog ispita za osnovce sutra 1.julaNiš: Uručeni ugovori za kulturu i mobilnost umetnikaVlada Srbije odredila maksimalne cene šećera i mlekaZabetonirala muža: U selu kraj Leskovca pronađeno telo muškarca na istom mestu gde i leš žene pre dva danaNIŠ: Usvojen završni račun budžeta za 2021. godinu


Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić uručila je danas 49 novih ugovora o samozapošljavanju u Nišu, koji predstavljaju jednu od mera aktivne politike zapošljavanja.
U jednoj od pomoćnih prostorija u dvorištu porodične kuće u selu Veliko Tranjane kraj Leskovca, u kome je pre dva dana pronađeno beživotno telo žene stare 38 godina, pronađen je leš muškarca. Nezvanično, radi se o bračnom paru.
Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je, prema proceni, broj stanovnika u Republici Srbiji u 2021. godini iznosio 6.834.326 (procene su zasnovane na rezultatima statistike prirodnog kretanja i unutrašnjih migracija stanovništva).
Srpski pokret Dveri ponovo zahteva hitno formiranje Narodne skupštine kao i primenu mera iz Programa mera za ublažavanje posledica krize na najsiromašnije slojeve stanovništva, piše u delu saopštenja medijima.
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da se, u skladu sa članom 3 stav 4 Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, utvrdilo je najvišu maloprodajnu cena derivata nafte za period od 15 časova 1. jula do 15 časova 8. jula.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 26. jun 2022. Cenovnik se odnosi isključivo na pijačne tezge, ne na prodavnice i mlekare u okviru niških pijaca
U gradskoj kući organizovan je prijem za učesnike internacionalnog Gastro-turističkog festivala, vrhunske kulinarske majstore iz zemlje i inostranstva.
-Prošla je bezmalo decenija kako je Niš bio domaćin jedne zvanične utakmice seniorske košarkaške reprezentacije. Prekida se takav nepopularni podatak i Grad Niš se sa KSS priprema, da 3. jula u veoma važnoj utakmici u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo sa Belgijom, bude dobar organizator meča, poručuju iz Grada.
U Gradskoj kući danas su svečano uručeni ugovori za odobrene projekte u 2022. godini u kulturi i za mobilnost umetnika. Na objavljeni konkurs pristiglo je 53 projekata, a odobren je 31 projekat. Ove godine Grad je za te namene opredelio pet miliona dinara
Prema najnovijim podacima u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 535 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od 5.011 testiranih uzoraka.
Naslednik britanskog trona, princ Čarls, primio je od katarskog šeika torbu sa milion evra, piše Sandej tajms, prenosi RTS.
Na završni ispit, koji je održan od 27. do 29. juna 2022.godine izašlo je 99,5 odsto učenika, saopštili su iz Ministarstva prosvete.
U sredu je u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu, održan promotivni koncert diskografskog izdanja Inspirisani flautom, na kome su nastupili flautistkinja Anđela Bratić i pijanista Dragan Jovanović.
Plasiranje vesti vrši se različitim kanalima komunikacija i dopiranja do značajnog dela publike na određenoj teritoriji.Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima