Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Obeležena je 101. godišnjica stradanja u Ristovcu kod VranjaRadost i igra maturanata uz kadril Johana Štrausa"Dani žalfije" u Sićevu 18. i 19. majaČekali su 35 godina: Radnički ponovo u Evropi!"Srbija u ritmu Evrope” u NišuNajezda sitnih žaba u Novom Selu kraj Niša (VIDEO)Razjašnjeno zašto su dečaci skočili sa bedema Tvrđave


Više od 2.800 mališana predškolske ustanove Pčelica plesalo je na stadionu Čair. Ovo je četvrta po redu manifestacija “Plesom do znanja i zdravlja” koju organizuje predškolska ustanova ,,Pčelica“.
Veliku pažnju javnosti privukla je priča o dečacima koji su skočili sa bedema Tvrđave kako bi se spasili od grupe momaka koja ih je, bez ikakvog razloga, napala. Portal Niške vesti došao je do informacija šta se to dogodilo što je nateralo četrnaestogodišnje dečake na ovakav potez.
Tehnička škola „15. maj“ je i ove godine Dan škole obeležila manifestacijom „Otvorena vrata“ i ugostila osmake svih osnovnih škola u opštini.
Demokratska stranka u Nišu obeležila je stranačku slavu Đurdjevdan, a predsednik Gradskog odbora DS, Miodrag Stanković ocenio je na proslavi, da od 1990 godine i obnavljanja rada DS-a ne postoji ništa dobro što je učinjeno u Srbiji, a da to nisu vodile demokrate.
Kompanija “Peštan” iz Aranđelovca u potrazi je za mladim inženjerima mašinstva i elektronike.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 19. maj 2018. godine.
Niška javnost je navikla da u protekle četiri godine, posebno u prošle godine iz Turističke organizacije Niš, stižu samo lepe vesti kad se radi o turističkom prometu, posetiocima, o broju noćenja, boravku turista generalno.
Tri i po decenije sanjan izlazak na međunarodnu scenu, Nišlije su dosanjale na kraju prvenstva, ubedljivom pobedom od 4:1 nad Napretkom, ali mu se, za proboj na treću poziciju, poklopio i rezultat iz Humske, gde je Partizan slavio protiv Spartaka. Veliko slavlje na punom stadionu Čair po završetku meča, ali nakon toga i na ulicama grada i na nišavskom keju, začinilo je ovaj uspeh.
U Nišu će u subotu, u okviru manifestacije „Noć muzeja“, koja će toga dana biti održana u četrdeset gradova širom Srbije, kao i širom Evrope, biti dostupan niz kulturnih sadržaja koji će moći da se posete do duboko u noć. Petnaesta „Noć muzeja“ održava se pod sloganom „Pobede i pobednici“
Danas, 20.5.2018. godine će se, u prostorijama Opšte bolnice i Doma zdravlja Leskovac, nastaviti akcija besplatnih preventivnih pregleda.
Humanitarni koncert pod sloganom „Koncertom za dvoranu“ u Leskovcu posetilo je preko 3000 ljudi.
Javno komunalno preduzeće Medijana je počelo dubinsko pranje ulica na Trgu kralja Milana, a radovi će narednih dana biti nastavljeni ispred gradske Skupštine, zatim u Obrenovićevoj ulici, kao i na glavnim pešačkim zonama u gradu.
Po oceni akademika Dejana Popovića, mogućnost za zapošljavanjem preko 20.000 ljudi u IT sektoru je fama
Ženama u Nišu nekada je bio cilj da se ostvare u ulozi majke, ili dobre sestre, tetke, iako nisu imale pravo glasa, "držale" su porodicu na okupu i brinule o deci i svojim bližnjima.