Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Niška opozicija napustila sednicu gradskog parlamenta, gradska vlast ukazuje na još jedan performans po nalogu Saveza za SrbijuU Nišu 24. marta obeležavanje od početka NATO agresije, vojna parada pomerena za 9. majPolicija traga za vozačem koji je udario motor, na kome su se vozili supružnici i zadobili teške povredeOd subote, delimično do potpuno zatvoren saobraćaj na Bulevaru Nikole Tesle u Nišu zbog priprema za vojnu paradu 24. martaVozaču autobusa za koga se sumnja da je izazvao udes na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova ukinut pritvorPrijem za vajara Vasilija PerevalovaDragana Moles, operska pevačica iz Niša, instruktorka gladijatorstva u Rimu


Naoblačenje sa severozapada proširiće se na ostale krajeve uslovljavajući pad temperature i ponegde kratkotrajnu kišu, samo će se na jugoistoku zadržati duži sunčani intervali. najviša dnevna 16 stepeni.
Jutros oko 7 sati u Sićevačkoj kod sela Ostrovica, dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj je povređeno četiri osobe. Na toj deonici puta saobraćaj je obustavljen.
Tog 17. marta 2004. godine dogodio se pogrom na Kosovu i Metohiji, etnički motivisano nasilje nad Srbima.
Nakon današnjeg napuštanja sednice Skupštine grada Niša odbornika opozicionih stranaka, GrO Demokratske stranke izdao je saopštenje.
Pre nekoliko dana u Moskvi je usaglašen tekst sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom koji će Srbiji omogućiti da 99,5 odsto proizvoda plasira na tržište te ekonomske zajednice. Ruski ambasador je poručio da očekuje da na ovo tržište stignu srpska rakija, sirevi i drugi proizvodi.
Dolaskom proleća, učenici Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” sada više vremena provode na praktičnoj nastavi koja se obavlja na školskoj ekonomiji. Stečeno znanje u učionicama i kabinetima, srednjoškolski proširuju u pekarskoj radionici, voćnjacima, plastenicima i školskom parku.
Niš je dobio novi suvenir: to je rezultat dvodnevnog takmičenja na kojem su mladi krativni ljudi imali priliku da predstave svoje ideje o tome kako treba da izgleda moderan suvenir. U svom radu, oslanjali su se na istorijsko nasleđe a podršku su im pružili Pro-aktiv i Turistička organizacija Niš.
Na trgu kralja Milana u Nišu, simboličnim odbrojavanjem na satu započela je zvanična promocija Evropskog prvenstva za žene u košarci. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović pritiskom dugmeta označio je početak odbrojavanja do kontinentalnog šampionata koji u Nišu počinje za tačno 100 dana.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović primio je danas u Gradskoj kući jednog od najpoznatijih niških vajara Vasilija Perevalova. Galerija savremene likovne umetnosti Niš nedavno je izdala monografiju ovog renomiranog vajara.
Kao što je poznato, jedan od prvih zdravstvenih centara u kome su se pregledi sluha i slušnog aparata već obavljali još prošlog vikenda, jeste Klinički centar Niš, koji je ovaj mesec, proglasio upravo „Mesecom sluha“.
Posle više od 10 godina, najveća muzička diva sa prostora bivše Jugoslavije nastupa na festivalu PozitivNI. Nemerljivim talentom, pojavom, eksperimentisanjem i dokazivanjem u širokom spektru muzičkih žanrova Josipa Lisac je sinonim svih vrednosti kojima PozitivNI festival teži već petu godinu.
Tradicionalno, tokom trajanja Festivala gosti Gradske opštine Medijana biće učenici i nastavnici iz bratske opštine Senta. Prijem za njih i njihove domaćine, učenike i nastavnike OŠ "Radoje Domanović" iz Niša biće priređen u sredu, 20. marta u Skupštinskoj sali GO Medijana sa početkom u 13 sati.
Predsednik Srbije sumirajući rezultate prošle godine i šta nas očekuje u 2019. godini, govori o svemu u atorskom tekstu za Kurir.
Da li je za maligna oboljenja stanovnika Srbije više kriv NATO ili katastrofalna politika onih koji su vodili zemlju devedesetih