Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Ponovo se urušio potporni zid na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuriGradina: Zlato vredno preko pet miliona dinara u kutiji za hranu i flašiNišlija preminuo od prekomerne doze narakotika?Radovi na hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nišu (VIDEO)Gradina i Preševo rasterećeni, na Horgošu kolapsBurek od 200 kilograma, kao rekord na "Buregdžijadi"Izletište "Vidrište" dobija novi izgled


Od juče se obrušilo ukupno oko 100 metara zaštitne kosine na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri, javlja dopisnik RTS-a. Angažovani su stručnjaci koji će raditi na sanaciji, rečeno je na konferenciji za novinare tokom koje se zid stalno urušavao. Ostao je još mali deo zida u sredini, a očekuje se da će se i on urušiti.
Više od dva kilograma zlatnog nakita, vrednog više od čak pet miliona dinara, pronašli su carinici u saradnji sa policijom 18. avgusta 2018. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina.
Želeći da pokaže koliko brine o svojim najmlađim sugrađanima, Opština Prokuplje je za 90 učenika starijih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Prokuplje, obezbedila sedmodnevno besplatno letovanje u Buljaricama.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je, povodom napada na Predsednika Republike i pretnji koje su mu upućene, da time najozbiljnije, što pre, moraju da se pozabave nadležni organi.
Grad Niš, na osnovu Programa lokalnog ekonomskog razvoja, za čije sprovođenje je zadužena Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte, objavila je mere usmerene na subvencionisanje i pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima registrovanim na teritoriji Grada Niša.
Ovde možete pogledati cene poljoprivrednih proizvoda na pijacama JP "Tržnica" u Nišu za 19. avgust 2018. godine.
Ovogodišnji 33."Vinski bal" održaće se u petak 24. i subotu 25.avgusta, saopštili su organizatori ove manifestacije. "Salon vina–Vina juga", biće treći put održan u okviru programa Vinskog bala, a na glavnoj pozornici nastupiće Dejan Petrović i Big bend, prvog dana i Tropiko bend drugog dana.
Radnički je ubedljivo pobedio Spartak iz Subotice sa 4:1 u derbiju 5. kola Superlige. U utakmici odigranoj u Kuli, Radnički je prikazao sigurnu igru i u potpunosti opravdao ulogu favorita.
Članica Gradskog veća za kulturu Jelena Mitrovski i pomoćnik gradonačelnika prof.dr Nebojša Ranđelović primili su u petak u Gradskoj kući goste iz Norveške, članove orkestra Rognan hornorkestar koji su gosti Grada i učesnici džez festivala Nišvil.
Svako treće dete u Srbiji je gojazno ili prekomerno uhranjeno, navodi se u saopštenju Institutra za javno zdravlje Batut.
Dvadesetjednogodišnja Lidija Stojanović iz Vranja osvojila je titulu „Mis Karanfil devojče“ za 2018. godinu.
U ponedeljak 20. avgusta, 2018.godine u Oficirskom domu biće održane edukacije i konferencija na temu informisanja mladih. Početak edukacija zakazan je za 10 časova, a završna konferencija počinje u 15.30 čaosva.
Povodom druge godišnjice od formiranja aktuelnog gradske izvršne vlasti, Gradonačelnik Niša Darko Bulatović dao je intervju dnevnom listu Politika.
U poslednje vreme često pitanje, neretko i komična rasprava na društvenim mrežama, pa i sinonim kojim se određuje nacionalnost, da li je kako tvrde Bosanci, samo burek samo sa mesom, pravi burek ili ne?