Južna Srbija Info
Oglas više nije dostupan

Južna Srbija Info | Vesti juga Srbije

Goran Ljubić, predsednik opštine Doljevac, podneo ostavku zbog provere raspoloženja biračaPiroćanac i Beograđanin "odštampali" 6 miliona dinara"Savez za Srbiju" održao skup ispred TC "Kalča" u NišuSlobodna zona Pirot najbolja u Evropi i treća na svetuIz carinarnice na niškom aerodromu „isparilo“ 250 kvadrata granitnih pločaUhapšena žena makro iz Prokuplja - podvodila maloletniceNove pešačke staze i rekonstrukcija Centralnog trga u Niškoj Banji


U Srbiji u nedelju oblačno i osetno hladnije, ponegde povremeno sa slabom kišom, dok se na višim planinama očekuju susnežica i sneg. Minimalna temperatura od 8 do 12°C, maksimalna dnevna od 10 do 15°C.
Kako su saopštili iz MUP-a, policija u saradnji sa PU Pirot i PU Kruševac je uhapsila I.S. iz Pirota i M.I. iz Beograda zbog sumnje da su falsifikovali i prodavalo novc radi stavljanja u opticaj.
U ponedeljak 15. oktobra u okviru akcije za povećanje nataliteta, a na predlog predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, lokalna samouprava u Aleksicu uručila je srebrnjake mamama koje su se porodile ove godine.
Srpska napredna stranka obeležila je danas 10 godina od svog osnivanja u sportskoj hali u Kraljevu. Aleksandar Vučić se zahvalio prisutnima, kao i onima koji su uprkos kiši ostali ispred dvorane, ali i "milionima ljudi koji su imali hrabrost da podrže težak, trnovit i hrabar put Srbije u budućnost – put SNS-a".
Poslodavci u Srbiji moći će ubuduće svojim zaposlenima da isplaćuju zarade i neradnim danima, čak i noću, a građani će istog trenutka na svojim računima imati uplaćeni novac. Ovo omogućava novi "instant" platni sistem, koji sa radom počinje od sutra, 22. oktobra.
Od pre dve godine kada je započeta akcija “Petstotina zadruga u petstotina sela” u Srbiji je formirano 311 zemljoradničkih zadruga, istakao je na Miholjdanskom saboru zadrugarstva u Nišu, ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić.
Na XIV Međunarodnom Festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“ koji je održan u Kruševcu 12. oktobra 2018, Turistička organizacija opštine Kuršumlija osvojila je Bronzani kofer za turističku mapu i Bronzani kofer u kategoriji dopunski promotivni materijal.
U 12. kolu Superlige, fudbaleri Radničkog večeras su na domaćem terenu, savladali Zemun.
Trinaesti Internacionalni susret džez muzičara „Naisus džez fest“ otvoriće Big bend RTS-a 2. novembra u velikoj sali Narodnog pozorišta u Nišu, a dan ranije predstaviće se na predfestivalskoj večeri u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu.
Za manje od tri meseca, od kada je na mestu direktora Klinike za otorinolaringologiju, prof. dr Dušan Milisavljević je uspeo da ukloni sve liste čekanja pre svega za najmađe pacijente i pacijente sa karcinomom.
Jedan od najpopularnijih srpskih filmova „Nacionalna klasa“, koji je u okviru projekta Vip kinoteka digitalno restauriran, biće prikazan u utorak 23. oktobra 2018. godine, u Niškom kulturnom centru, sa početkom u 19 časova.
Momir Bulatović, bivši predsednik Crne Gore i bivši savezni premijer, govoriće na tribini pod nazivom "Uloga Savezne Republike Jugoslavije u stvaranju Republike Srpske" koja će biti održana u Nišu u ponedeljak 22. oktobra na Pravnom fakultetu u Nišu.
Nadležnost, mogućnosti, realizacija, svakodnevni problemi građana i sugestije, bili su tema razgovora sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga, Draganom Sotirovski.
Nesuđeni kralj, koga je preka narav koštala krune i koji je bio trn u oku Austrougarskoj, Apisu i Pašiću, proveo je 16 godina zatvoren u ludnici i nije skrivao svoje antijugoslovenstvo, ali je zbog hrabrosti i požrtvovanosti u narodu bio jedan od omiljenijih članova vladarskih porodica.