Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Koordinator udaren u glavu !?

rssBookmark and Share

14.08.2011. Autor : JužnaSrbija

Koordinator za Romska pitanja u opštini Kuršumlija Saša Petrović tvrdi da su ga Romi iz naselja Barlovo vređali,kao i da ga je navodno jedan od njih udario u glavu.

Koordinator udaren u glavu !?

Kako JužnaSrbija saznaje policiskoj upravi u Kuršumliji od strane Koordinatora za Romska pitanja Saše Petrovića nije podneta nikakva prijava povodom napada koji se kako tvrdi sam Petrović dogodio.

-Tamo se okupilo oko 120 Roma. Polovina njih bili su za saradnju, dok je druga polovina počela da me psuje i preti mi, jer im, navodno, ništa ne pomažem. Jedan od njih mi je prišao s leđa i udario me u glavu. Rekao je da svi odmah odemo, inače će nas pobiti, što smo mi i uradili,Izjavio je Petrović za ''Kurir'' .

Romi iz Barlova kažu da im Koordinator ništa ne pomažem i da samo gleda svoj interes .

Zoran Ristić je optužio koordinatora za romska pitanja Sašu Petroviću da ništa nije uradio da pomogne Romima.

Krajem 2009 godine Romi su organizovali potpisivanje peticije za smenu Saše Petrovića, koju su, kako kažu, potpisala 104 punoletna Roma. Peticiju su uputitili Ministarstvu za rad i socijalna pitanja, koje ga je i postavilo za koordinatora.

Oko pet stotina Roma u dva Kuršumlijska naselja nemaju ni minimalne uslove za život.

U kuršumlijskom naselju Barlovo živi oko 150 Roma, smeštenih u svega desetak kuća u kojima nema vode, kanalizacije, niti električne energije.

Već godinama, kažu, ne dobijaju nikakvu humanitarnu pomoć od nadležnih, pa su tako prepušteni sami sebi i žive na rubu egzistencije.

Većina Roma iz Barlova obolela je od raznih zaraznih bolesti jer pored nehigijenskih uslova za život, nemaju ispravnu vodu za piće, već piju vodu iz reke Toplice koja je zagađena.

Na teritoriji kuršumlijske opštine, prema poslednjem popisu, živi oko 500 Roma. Samo je petoro u stalnom radnom odnosu, a tek njih šestoro ostvarilo je pravo na penziju,život ostalih Roma u Kuršumliji zavisi od socijalnih primanja.


#   Saša Petrović   Zoran Ristić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima