Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Potresno! Ronilac koji je našao Martina: Mislio sam da gledam lutku, a ne telo dečaka

rssBookmark and Share

Aleksinac 27.04.2014. Kurir

Pretraživali smo metar po metar nabujalog, mutnog potoka, a kad sam ugledao nožicu koja je virila iz traktorske gume, ponadao sam se da to nije Martin, već lutka. Prišao sam i shvatio da smo, nažalost, ipak našli dečaka!

Potresno! Ronilac koji je našao Martina: Mislio sam da gledam lutku, a ne telo dečaka

Ovako je Ivan Ognjanović (40), ronilac u ronilačkom centru Žandarmerije, opisao trenutak kad je ugledao telo jedanaestomesečnog Martina, koji se sa sestrom Mašom Milenković (3) u sredu utopio u reci Turiji u selu Bankovac. Ivan kaže i da će sliku mališana u plavim pantalonicama i crvenoj jaknici pamtiti do kraja života.

- Trudim se da tragedije porodica ne doživljavam lično, ali kad su deca u pitanju, niko ne može da ostane bez emocija. Naročito zato što većina mojih kolega ima decu sličnih godina - kaže Ivan, koji je 2003. godine odlikovan Medaljom časti jer je u blizini Brankovog mosta spasao policajca i čoveka koji je pokušao da se ubije.

Naš sagovornik kaže da su potragu za telima počeli u sredu uveče, ali struja je bila jaka i opasnost po članove ekipe prevelika, pa je posle nekoliko sati potraga obustavljena i nastavljena u četvrtak ujutro, kad su nađena tela.


#   Aleksinac   dete   telo   davljenje   Turija   ronioci   Martin Milenković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima