Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izbeglice u Prokuplju mogu da otkupe stanove u kojima žive

rssBookmark and Share

Prokuplje 14.11.2018. RTS, Južna Srbija Info

U Prokuplju će izbeglice moći da otkupe stanove u kojima žive već godinama. Interesovanje je veliko, počela je predaja dokumentacije ali je cena od 15.000 dinara za kvadrat - kako kažu u nadležnim službama - za mnoge previsoka, izveštava RTS.

Foto: Dragan Živić RTS
Foto: Dragan Živić RTS

Sedam kuća sa po četiri stana sagrađeno je 2004. godine od državnih i donatorskih para i dato na korišćenje najugroženijima.

Sada korisnici imaju priliku da stanove i otkupe, ali im je najavljena cena, iako duplo niža od tržišne, previsoka. Kažu da su deo građevinskih radova obavili sami i da cena treba da bude još niža.

Mile Bijelić iz Vrginmosta kaže da je 4.000 evra previše za stan od 30 kvadrata. Svi su uložili žalbu.

U Komesarijatu za izbeglice kažu da je Zakon jasan: za učestvovanje u izgradnji prepolovljena tržišna cena snižava se za još četrdeset odsto.

Sve činjenice će, kaže Miljana Petrović, iz Povereništva za izbegle i raseljene u Prokuplju, biti sagledane, ali je najvažnije što pre kompletirati dokumentaciju:

"Prikupljanje dokumentacije je u završnoj fazi, dvadesetoro izbeglih je donelo dokumentaciju. Mi pozivamo i preostale, njih je osmoro, da što pre donesu dokumenta da bi ugovori mogli da se potpišu do kraja godine."

U prokupačkoj opštini ima oko 200 izbeglih iz Hrvatske i Bosne, a samo trećina ima trajno rešeno stambeno pitanje.


#   Prokuplje   izbeglice   stanovi   otkup   interno raseljena lica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima