Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš i Istočno Sarajevo bratski gradovi

rssBookmark and Share

Niš 13.12.2022. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić potpisali su u ponedeljak u Gradskoj kući Sporazuma o saradnji koji je nastavak i novi početak dosadašnjeg zajedničkog rada na očuvanju identiteta našeg naroda sa obe strane Drine.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Kako su istakli potpisnici, Sporazumom o saradnji utkan je i pridodat još jedan važan segment jačanju temelja veoma uspešne saradnje Srbije i Republike Srpske.

Sporazum o saradnji je kruna bratske povezanosti koju već ostvaruju gradske opština Pantelej i Crveni krst sa opštinama Ilidža i Pale u Istočnom Sarajevu.

Rešeni da neguju kulturu sećanja i saradnju u svim oblastima društvenog života, zajednički rad, kako je istaknuto tokom razgovora u kome su učestvovale delegacije dva grada, odvijaće se prevashodno u korist građana.

Ponosna sam kao Srpkinja što sam bila u prilici da potpišem dokument od velikog značaja za sadašnje, ali i buduće generacije naših gradova i našeg naroda sa obe strane Drine, rekla je gradonačelnica Niša.

Ona je zahvalila šefu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mladenu Cicoviću na podršci dosadašnjoj saradnji i u zajedničkom kreiranju saradnje dva grada potpisnika u narednom periodu.

Ćosić je rekao da Sporazum o saradnji povezuje Niš koji je jedan od najstarijih gradova na Balkanu i Istočno Sarajevo koji je najmlađi grad i u kojoj je stvorena Republika Srpska.

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji formalizovano je ono što već radimo, ocenio je Cicović i naglasio da pomoć Srbije Republici Srpskoj nikada nije nedostajala, kao i da je ta pomoć i saradnja u poslednjih 10 godina na veoma visokom nivou.

U razgovoru delegacija pre potpisivanja važnog dokumenta učestvovali su iz Niša predsednik Skupštine grada Boban Džunić, zamenica gradonačelnice Dušica Davidović, pomoćnica gradonačelnice Vladislava Ivković, gradski većnici Nenad Stanković, Adriana Anastasov i Marija Ranđelović, direktor KLER-a Dušan Radivojević, a iz Istočnog Sarajeva Slobodan Amović, zamenik gradonačelnika i Ognjen Sladoje, šef gradonačelnikovog kabineta.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Dušica Davidović   Istočno Sarajevo   Marija Ranđelović   bratimljenje
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima