Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odbrojavanje "minuta" do izbora novih direktora: Niški vodovod prednjači po efikasnosti u protekle četiri godine!

rssBookmark and Share

18.09.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Još par dana je ostalo do završnice izbora 11 direktora niških javnih preduzeća.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Vreme je da se sagleda likvidnost, efikasnost, generalno uspešnost rukovodstva i donese odluka ko će dobiti neka od rukovodećih mesta po prvi put, a ko će ponovo zaslužiti poverenje, reizborom.

Prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre, izdvojili smo par segmenta i napravili presek poslovanja (opšte likvidnosti) u nekoliko niških javnih preduzeća.

Parametri pokazuju generalno, kada govorimo o zaduženosti, opštoj realnoj likvidnosti, kao i neto rezultata po zaposlenom u predhodne četiri godine, da je niško JKP "Naissus" pratio pozitivn trend i ostvario najbolje rezultate.

Ako krenemo od zaduženosti, što jeste "boljka" svih javnih preduzeća pa i onih u Nišu, dolazimo do podataka koji pokazuju da je zaduženost preduzeća JKP "Naissus" sada daleko manja u odnosu na 2012-2013. godinu i pala je na 40,88 sa 49,55 odsto u odnosu na 2013. godinu.

Kada govorimo o likvidnosti i tu imamo pozitivan trend Niškog vodovoda i pokazatelje da JKP "Naissus" posluje stabilno i likvidno, što znači da kontinuirano iz realnih prihoda izvršava sve svoje obaveze prema državi i dobavljačima. Rastom ovog pokazatelja povećava se zaštita poverioca što potvrdjue i sve veća zainteresovanost poslovnih partnera za saradnju sa ovim preduzećem.Od 2013. godine i u toku mandatu aktulenog rukovodsta i direktora Dejana Andrejevića, pa nadalje, preduzeće JKP "Naissus" pozitivno posluje sa uzlaznim trendom. Kako cene vode i usluga u predhodnom periodu nisu povećavane, možemo vrlo jednostavno da zaključimo da je neto rezultatat činjnica, koja je ostavarena zahvaljujući boljoj organizaciji menadžmenta, iskorišćenosti kapaciteta i smanjenjem troškova poslovanja, jednostavno uštedama.. 

Poznavaoci društvenih i političkih prilika u gradu na Nišavi, kažu da je konačno došlo vreme da se "gleda" privredna uspešnost, a ne samo politička i partijska pripadnost!

Da li je tako, ostaje da sačekamo još par dana . ..  

Komentara: 5


#
@▲ ▼ [+][-]


 • (+16) (-2)

  Fantom Slobode, 19.09.2017.:
  Kakvo jukebox "novinarstvo". Bilo bi pošteno da napišete da je plaćeni oglas, kad već pišete PR panagirike.

 • (+12) (-2)

  David Štrbac, 19.09.2017.:
  Kad prođe DRI kontrola a Naissus je ove godine na redu, te vesti za koje Andrejević plaća vodovodskim parama biće smešne jer su daleko od reanosti, a vama da kažem šta zna stid šta su pare.

 • (+8) (-1)

  Posmatrač, 19.09.2017.:
  Ako se već bavite informacojama treba da znate i Zakon o informisanju koji obavezuje da sadržaj koji sadrži plasiranje roba ili je plaćen ttermin ili plaćeni oglas mora biti vidno označen. Iz oznake se jasno mora videti priroda sadržaja.
  Recidiv starog sistema je i tkz dvojno knjigovodstvo koje omogućava da se naštimuje poslovanje kako treba poslodavcu. Ne kaže se tek tako: "Knjigovodstvo i statistika, naša dika, što zaželimo to naslika".

 • (+2) (-3)

  Milica, 19.09.2017.:
  Ljudi ne zamarajte se .ništa čudno ne vidim u tekstu, sasvim uobičajeno. Svaki potez, svaka objava vezana za politiku i privredu u skoru svim, 99 % medija je dogovorena .. na neki način . Oni koji su glasali za privatizacju medija, sada neka ne kukaju . jer to isto rade i oni sami kroz neke druge medije. . Pink, RTS, StudioB, portali . N1 samo je pitanje dal vas plaćaju domaći ili strani . . Sam tekst i nije sporan .. . . nije novinar u obavezi da proverava podatke iz APR-a, naka se neko drugi bavi time

 • (+1) (-5)

  Osnivač stranke, 19.09.2017.:
  Tačno tako- (Milice) samo pratite vesti na drugim portalima i odmah znate odakle vetar duva .. Ima mnogo gorih tekstova koji čak zadiru u privatnost ljudi, a pokušaju pojedinih novinara da postavljaju i smenjuju direktore da ne govorim . . Sasvim običan tekst za naše uslove. . .


[ Dodaj komentar ]