Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Prokuplju formiran Klub srpsko-američkog društva

rssBookmark and Share

Prokuplje 30.09.2017. Južna Srbija Info

U prisustvu predsednika Srpsko-američkog društva Dragana Milića, političkog savetnika Ambasade SAD Dejvida Gerenbeka, načelnika Topličkog okruga Nebojše Vukadinovića, predsednika opštine Prokuplje Aleksandra Simonovića, predstavnika privrednog i društvenog života opštine je formiran Klub srpsko-američkog društva.

U Prokuplju formiran Klub srpsko-američkog društva

Prokuplje je četvrta opština u ovom delu Srbije u kojoj je formiran ovaj klub.

- Izuzetno mi je drago što je u mom rodnom Prokuplju formirano jedno ovakvo društvo. Formiranjem ovog društva očekujem da se uspostavi saradnja na privrednom, kulturnom, sportskom planu i u drugim delatnostima, izjavio je Milić i dodao da je ovo jedan od načina da se pomogne razvoju, ne samo Prokuplja, nego i drugih opština u Toplici.

Politički savetnik u Ambasadi SAD Gerenbek izrazio je veliko sadovoljstvo što je posetio našu opštinu i prisustvovao formiranju jednog ovakvog značajnog društva.

- Očekujem da će se nakon formiranja ovakvog društva odnosi između dve zemlje i dva naroda, kao i ljudi iz Prokuplja, u narednom periodu produbiti i još više proširiti u svim oblastima, izjavio je on.

Za poverenika podružnice Srpsko američkog društva u Prokuplju imenovan je Vule Vuković, a članove predsedništva društva Zlatan Miljković i Zvonko Stoiljković. 


#   Prokuplje   Dragan Milić   Vule Vuković   Aleksandar Simonović   Ambasada SAD   Zlatan Miljković   Klub američko-srpskog prijateljstva
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima