Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica
Оглас је истекао или не постоји

Јужна Србија Инфо | Вести југа Србије

"Савез за Србију" одржао скуп испред ТЦ "Калча" у НишуИз царинарнице на нишком аеродрому „испарило“ 250 квадрата гранитних плочаРеакција градоначелника Ниша поводом наводне забране одржавања трибине "Савеза за Србију" у "Симфонијском оркестру"Патријарх антиохијски и свега Истока Г. Јован у посети Нишкој епархији и граду НишуУхапшена жена макро из Прокупља - подводила малолетницеСНС: Представници "Савеза за Србију" да покажу понуду за закуп сале "Симфонијског оркестра""Савез са Србију" организује скуп испред ТЦ "Калча"


Умерено облачно и мало свежије. Јутарња температура од 3 до 13, највиша дневна од 20 до 23 степена.
Цариници су 9. октобра 2018. године, контролом царинског складишта у Нишу утврдили да у њему недостаје око 250 квадратних метара гранитних плоча.
У понедељак 15. октобра у оквиру акције за повећање наталитета, а на предлог председника Републике Србије, Александра Вучића, локална самоуправа у Алексицу уручила је сребрњаке мамама које су се породиле ове године.
Окупљеним (њих око пар стотина) симпатизерима и члановима странка које чине коалицију "Савез за Србију", испред ТЦ "Калча" данас су се обратили лидери опозиције, Зоран Лутовац (ДС), Бошко Обрадовић (Двери), Драган Ђилас, Вук Јеремић, Јанко Веселиновић...
ФДИ магазин, издање Фајнаншел Тајмса, је шести пут заредом високо рангирао Слободну зону Пирот, али она је ове године проглашена за најбољу у Европи и трећу на свету.
Обавештавају се пољопривредни произвођачи која имају регистрована пољопривредна газдинствана територији Општине Куршумлија да могу конкурисати за подстицајна средства из програма подршке пољопривредној политици и политици руралног развоја на подручју Општине Куршумлија за 2018 годину у циљу унапређења пољопривредне производње.
На XIV Међународном Фестивалу туристичких публикација „Kофер слова“ који је одржан у Kрушевцу 12. октобра 2018, Туристичка организација општине Kуршумлија освојила је Бронзани кофер за туристичку мапу и Бронзани кофер у категорији допунски промотивни материјал.
Шаховски савез Централне Србије, уз техничку помоћ Дечијег шаховског клуба “ОСНОВАЦ” из Ниша, организује Прву женску лигу Централне Србије у шаху, за 2018. годину. Такмичење се игра у Нишу, у Апартманима “Лира Инн”, у петак и суботу 19 - 20. октобар 2018. год.
Велики српски јубилеј 850 ГОДИНА ПРВИХ НЕМАЊИНИХ ЗАДУЖБИНА одржаће се 28. октобра у Куршумлији.
На Клиници за неурологију у Нишу смањен је број пацијената са можданим ударом са 1.000 на 700 у протеклих годину дана, изјавила је данас директорка клинике Мирослава Живковић, али је упозорила да се мождани удар углавном констатује код млађих од 50 година.
Вокална група “Константин” објавила је свој први ЦД у издању ПГП РТС-а. На албуму који носи назив “У цик зоре још се пева” налази се 12 песама.
Данас су сви топлотни извори стартовали на време и врше уредну производњу и испоруку топлотне енергије. Режим рада топлотних извора у току дана зависиће од спољне температуре ваздуха, кажу у Толани.
Надлежност, могућности, реализација, свакодневни проблеми грађана и сугестије, били су тема разговора са начелницом Нишавског управног округа, Драганом Сотировски.
Несуђени краљ, кога је прека нарав коштала круне и који је био трн у оку Аустроугарској, Апису и Пашићу, провео је 16 година затворен у лудници и није скривао своје антијугословенство, али је због храбрости и пожртвованости у народу био један од омиљенијих чланова владарских породица.