Јужна Србија Инфо
Оглас је истекао или не постоји

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

Грађани на референдуму одлучују о промени УставаХидроцентрале на Нишави старе 100 година, "Света Петка" и "Сићево" и данас производе струју (ВИДЕО)Осликајте мурал изузетним женама Србије - у Нишу мурал Јованке Бончић КатеринићПродужен притвор: Још два месеца осумњиченима за убиство трочлане породице код АлексинцаПатријарх поручује да се осећа добро и да се моли за оболелеКризни штаб: Краћи карантин, бустер после три месеца, нижа цена тестаУместо шаке витамина, кокошјом супом и лимуном против короне, без секса после једног лека


Грађани Србије се данас на референдуму изјашњавају да ли су за потврђивање Акта о промени Устава у области правосуђа. Бирачка места отворена од седам до 20 часова. До 12 часова изашло је 8,99 одсто уписаних бирача, саопштио је РИК.
Како су потврдили у ПУ Ниш, у саобраћајној незгоди која се догодила прошле ноћи око 3.00 часа у улици Топличког партизанског одреда у Мрамору погинула је С.С. (50) из села Пејковац, општина Житорађа, док је С.Н. из села Крушце задобио тешке телесне повреде.
Електрификација Ниша је почела непосредно после ослободјења од Турака, када је овај град доживео препород применом тзв. Винтеровог плана и изградњом мини-хидроцентрала на Нишави. Прва "Света Петка", саграђена 1908. године, а друга - "Сићево" из 1931. године, практично су и данас у функцији, извештава РТС.
Директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић рекао је да је до 18 часова на територији целе Србије гласало 25,25 одсто бирача.
Инфлација која је букнула у другој половини године и у новембру на годишњем нивоу достигла 7,5 одсто, заправо је за најсиромашније још већа.
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу за 12. децембар 2021. Ценовник се односи искључиво на пијачне тезге, не на продавнице и млекаре у оквиру нишких пијаца
Када се говори о путовањима и излетима, ретко ко помисли на зимско време. Зима можда није свима најдраже доба за такве авантуре, али она свакако има својих чари и предности.
Потписивањем уговора са Јавним предузећем „Скијалишта Србије“, Општина Куршумлија добила је право на коришћење 10 бесплатних ски карата дневно у Ски центру Копаоник, за време трајања ски-сезоне 2021/2022.
Алексиначки мешовити Шуматовац је и ове године приредио својим суграђанима традиционални новогодишњи поклон концерт са гостима, овога пута са новим диригентом, Димитријем Голубовићем .
Према нјановијим подацима у последња 24 сата у Србији је регистровано 11.248 случајевa заразе коронавирусом, од тестирана 25.323 узорка.
По Одлуци Градског штаба за ванредне ситуације Града Ниша, услед неповољне епидемиолошке ситуације изазване вирусом Kovid – 19, отказује се наступ певачице Анђелине Вујовић и њеног бенда, који је планиран за четвртак, 13.јануара 2022.године, у организацији Градске општине Медијана, а поводом традиционалног обележавања Православне Нове године.
Светосавска недеља, 32. по реду, биће одржана у већ устаљеном термину од 21. до 27. jануара, а окосницу програма чиниће ученици основних и средњих школа и културно - образовне установе.
У среду је у Концертно-изложбеном простору Факултета уметности у Нишу, одржан промотивни концерт дискографског издања Инспирисани флаутом, на коме су наступили флаутисткиња Анђела Братић и пијаниста Драган Јовановић.
Данашње околности широм света су у обимној мери измењене у односу на претходне године. Достава пакета и онлине поруџбине постале су део свакодневнице.Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима