Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како се ради у „интересу грађана”

rssBookmark and Share

17.01.2013. Одборница ЛДП у Скупштини Градске општине Палилула

На седници Општине Палилула, одржаној у уторак 15. јануара, усвојена је већином гласова измена Статута општине која за промену доноси повећан број комисија, од некадашњих 5 сада је тај број повећан на 8 комисија.

Како се ради у „интересу грађана”

Поставља се питање - чему служи толики број комисија, које су у ингеренцији општине, када већ постоје исте или комисије сличних ингеренција на нивоу града? Такође, треба узети у обзир то да постоје већ запослени већници који би требало да се баве проблемима из области којима се баве комисије и да постоје и институције Града Ниша које се баве тим истим проблемима.

Долазимо до тога да се све већи број људи укључује у решавање проблема грађана, а да се при том проблеми се не смањују… Уместо до сада 35 чланова, 56 чланова разних комисија бавиће се проблемима грађана Палилуле, а на овај број можемо да додамо и Заменика председника скупштине, Заменика председника општине и два одбора чији би чланови на сталном раду и који би требало да допринесу развоју ЕУ интеграција општине, као и Одбор за мандатно - имунитетска питања који се до сада повремено сатајао, а сада постаје стално радно тело Општине Палилула.

Ако се број новоименованих функционера помножи са 25.000 дин. у просеку, долазимо до просте рачунице да ће новоизабрани коштати општину, односно град, пошто општина нема приходе, и то 50.000 евра на годишњем нивоу. И то је цена нове власти, једно дечје игралиште, један нови парк на Палилули или опремање свих обданиста.

С друге стране, све је мање учешће грађана у одлучивању. Зашто нико није питао грађане које су им комисије потребне, из којих области, па да то буде израз већине грађана и њихових потреба? Овако се намеће закључак сам по себи, да су комисије само параван за удомљавање чланова владајуће коалиције о чијој стручности и спремности за рад нико није упознао грађане као ни одборнике на седници Скупштине општине Палилула.




#   Палилула ГО   дечје игралиште
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима