Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новости

Новости из Јужне Србије


<<<12345>>>Укупно: 6599  |  Приказано: 11 - 20

Након више "спорних" образложења, изјава и најава, стари се руши а гради се нови мост код Врежине

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 21.03.2024.
Гради се нови Врежински мост

Изградња новог Врежинског моста представља значајан пројекат за град и регион. Затварање старог моста пре пет година изазвало је значајне проблеме у саобраћају и ограничило приступ насељима на десној страни Нишаве. За решење овог проблема, одлучено је да се изгради нови мост, а пројекат ће израдити Грађевинско-архитектонски факултет, речено у градској влади Ниша,

опширније

Коментара: 0

Проширење капацитета аеродрома "Константин Велики": Први путници из нове терминалне зграде крећу на своје летове већ од 1. јула

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 19.03.2024.
Нови терминал у функцији од 1. јула

Данас је, на нишком аеродрому "Константин Велики", свечано потписан уговор који означава почетак једног од најзначајнијих пројеката у модернизацији аеродромске инфраструктуре у Србији. Нова терминална зграда спремна за отварање 1. јула ове године.

опширније

Коментара: 0

Нема услова за изградњу подземних гаража у Нишу

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 19.03.2024.
Нема услова за изградњу подземних гаража

Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, казала је гостујући у емисији ТВ Зона Плус "Из јутра у дан" да од три предвиђене локације за изградњу подземних гаража у граду, две нису прикладне, док је једна исплатива, али не довољно. Уместо тога, планира се изградња једне или више надземних гаража, међутим тачне локације још нису познате.

опширније

Коментара: 0

Хуманитарни концерт у Нишу за Јану Митић: Звуци солидарности и наде

Јужна Србија Инфо 17.03.2024.
Звуци солидарности и наде

У понедељак, 18. марта 2024. године, Нишки културни центар у сарадњи са Музичком школом у Нишу организује јединствени хуманитарни концерт у Великој сали НКЦ-а с почетком у 19 сати.

опширније

Коментара: 0

Ниш: Хитна помоћ би могла да се измести из оквира Клиничког центра

Јужна Србија Инфо 15.03.2024.
Хитна помоћ на другој локацији?

Директор Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Ниш, професор др Зоран Перишић, најавио је данас потенцијално измештање зграде Хитне помоћи из садашње локације у склопу клиничког здравства. Ова вест долази као део ширих планова реорганизације здравствених услуга у Нишу, које је представио др Перишић.

опширније

Коментара: 0

Нишко Народно позориште заслужује нову Велику сцену: У току тендер за реконструкцију

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 15.03.2024.
Детаљна обнова Народног позоришта у Нишу

Народно позориште у Нишу, једна од најзначајнијих културних институција града, ускоро ће доживети значајне промене. Након недавне прославе 137 година постојања, ова позоришна кућа припрема се за велику реконструкцију своје Велике сцене.

опширније

Коментара: 0

"Бела звона" на 30 локација у Прокупљу

Јужна Србија Инфо 15.03.2024.

На 30 локација у стамбеним насељима на градском подручју Прокупља, сада су постављени контејнери за одлагање стакленог амбалажног отпада, који је намењен за рециклажу.

опширније

Коментара: 0

Обнова споменика пред обележавање 215. годишњице од битке на Чегру

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 13.03.2024.
Обнова споменика на Чегру

У оквиру припрема за обележавање 215. годишњице од битке на Чегру, у којој је војвода Синђелић и његове јунаке водио устанички покрет против турске власти, започети су радови на санацији споменика који чува сећање на ову историјску битку.

опширније

Коментара: 0

Да ли ће се "Ћеле кула" наћи на Унесковој листи...

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 12.03.2024.

Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, сусрела се са делегацијом из града Нице, коју су чинили Оливије-Анри Самбуки и Франсоа Лакиез, стручни саветници из канцеларије Града Нице "Мисија - Ница светска баштина", као и Станислас Пиере, директор Француског института и саветник за културу амбасадора Француске у Србији

опширније

Коментара: 0

Годишњица убиства премијера Зорана Ђинђића - шетња и помен у Нишу

З. Стојнић, Јужна Србија Инфо 12.03.2024.
21 година од убиства Зорана Ђинђића

Годишњица убиства премијера Зорана Ђинђића је трагичан дан који се данас обележава у Србији. Ђинђић је био видан политичар и лидер, чија смрт је оставила дубоке рани на политичкој сцени Србије и шире. Шетња и помен у Нишу

опширније

Коментара: 0

<<<12345>>>Укупно: 6599  |  Приказано: 11 - 20


Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима