Јужна Србија Инфо

Новости

Новости из Јужне Србије


<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 4121  |  Приказано: 11 - 20

Шта је брзо учење

Никола Стојановић 10.07.2018
Помоћу техника брзог учења проводи се много мање в

Брзо учење је постало све потребније у мору информација које нас свакодневно окружују. Помоћу техника брзог учења проводи се много мање времена учећи и прихвата се и разуме много више информација на квалитетан начин. Традиционалан начин на који смо учени да читамо књиге је неефикасан и одузима пуно времена. Путем техника брзог учења брзо се усвајају информације и процес учења је на много већем нивоу. 

опширније

Коментара: 0

Измештање пруге постаје реалност: Србији одобрено 5,5 милиона евра за израду техничке документације за обилазницу око Ниша

Јужна Србија Инфо 10.07.2018
Коначно измештање пруге

Инвестициони оквир за Западни Балкан (WBIF) подржаће са укупно 5,5 милиона евра бесповратних средстава за израду пројектно-техничке документације за изградњу обилазне пруге око Ниша и модернизацију пруге Ниш-Прешево-граница са Македонијом.

опширније

Коментара: 0

Пријем грађана код начелнице Сотировски: Предлог за оснивање хуманитарног центра за помоћ најугроженијим становницима Округа!

Јужна Србија Инфо 09.07.2018
Предлози и проблеми

Оснивање хуманитарног центра за помоћ најугруженијим житељима Нишавског округа, само је један од занимљивих предлога грађана на петим по реду "Отвореним вратима" код начелнице Драгане Сотировски.

опширније

Коментара: 0

Дугачке колоне возила на Градини, чекало се и више од два сата

РТС, Јужна Србија Инфо 08.07.2018
Колоне возила на Градини

И овог викенда велика сеоба путника из Западне Европе ка јужним дестинацијама. Од петка је појачан прилив возила на улазу у Србију. Најфреквентније је на Хоргошу, где се на улаз у Србију чека 45 минута. Возила на Градини чекају два сата на излазу из Србије, док на улазу нема већих гужви.

опширније

Коментара: 0

Некада и по две-три, данас у Нишу више нема улица са истим називом

Јужна Србија Инфо 08.07.2018
Нема више улица са истим називом

У Нишу је одржана презентација пројекта „Ажурирање адресног регистра у Републици Србији“. Пројекат се спроводи под покровитељством Председнице Владе Републике Србије, а реализују га Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарство државне управе и локалне самоуправе и Републички геодетски завод, чије је представнике примио Градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

опширније

Коментара: 0

У јашуњском манастиру Свети Јован крај Лесковца обележен Ивањдан

Јужна Србија Инфо 07.07.2018
Слава у манастиру Јашуња

У јашуњском манастиру Свети Јован свечаном литургијом је обележена слава манастира Ивањдан.

опширније

Коментара: 0

Ивањдан, рођење Јована Крститеља

Јужна Србија Инфо 07.07.2018
Ивањдан

Ивањдан (Ивандан), Свитњак, Јован Игритељ је хришћански празник којим се обележава рођење светог Јована Крститеља, 7. јула по грегоријанском, односно 24. јуна по јулијанском календару.

опширније

Коментара: 0

Вучић на отварању реконструисаног породилишта у Алексинцу

Јужна Србија Инфо 06.07.2018
Обновљено породилиште

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је јуче породилиште Опште болнице у Алексинцу, чију је реконструкцију финансирала Фондација „Драгица Николић“.

опширније

Коментара: 0

Постављене помоћне рампе на више локација у општини Пантелеј

Јужна Србија Инфо 05.07.2018
Помоћне рампе на више локација

Председник Градске општине Пантелеј, Братимир Васиљевић и чланови општинског руководства предали су на коришћење помоћну рампу за кретање, као помагало особама са инвалидитетом и старијим станарима у стамбеној згради на Сомборски булевар 47.

опширније

Коментара: 0

Парлић и Савић остају на месту директора ТОН-а и НКЦ-а

З.С. Јужна Србија Инфо 04.07.2018
Нови-стари директори

Након предлога Одбора за именовање и данашњом потврдом већине одборника у нишком парламенту, досадашњи директор Туристичке организације Ниша Урош Парлић остаје на том месту и даље, као и Срђан Савић на месту директора Нишког културног центра.

опширније

Коментара: 0

<< < 1  2  3  4  5  6  7  8 > >>Укупно: 4121  |  Приказано: 11 - 20