Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Координатор ударен у главу !?

rssBookmark and Share

14.08.2011. Аutor : JužnaSrbija

Координатор за Ромска питања у општини Куршумлија Саша Петровић тврди да су га Роми из насеља Барлово вређали,као и да га је наводно један од њих ударио у главу.

Координатор ударен у главу !?

Како ЈужнаСрбија сазнаје полициској управи у Куршумлији од стране Координатора за Ромска питања Саше Петровића није поднета никаква пријава поводом напада који се како тврди сам Петровић догодио.

-Тамо се окупило око 120 Рома. Половина њих били су за сарадњу, док је друга половина почела да ме псује и прети ми, јер им, наводно, ништа не помажем. Један од њих ми је пришао с леђа и ударио ме у главу. Рекао је да сви одмах одемо, иначе ће нас побити, што смо ми и урадили,Изјавио је Петровић за ''Курир'' .

Роми из Барлова кажу да им Координатор ништа не помажем и да само гледа свој интерес .

Зоран Ристић је оптужио координатора за ромска питања Сашу Петровићу да ништа није урадио да помогне Ромима.

Крајем 2009 године Роми су организовали потписивање петиције за смену Саше Петровића, коју су, како кажу, потписала 104 пунолетна Рома. Петицију су упутитили Министарству за рад и социјална питања, које га је и поставило за координатора.

Око пет стотина Рома у два Куршумлијска насеља немају ни минималне услове за живот.

У куршумлијском насељу Барлово живи око 150 Рома, смештених у свега десетак кућа у којима нема воде, канализације, нити електричне енергије.

Већ годинама, кажу, не добијају никакву хуманитарну помоћ од надлежних, па су тако препуштени сами себи и живе на рубу егзистенције.

Већина Рома из Барлова оболела је од разних заразних болести јер поред нехигијенских услова за живот, немају исправну воду за пиће, већ пију воду из реке Топлице која је загађена.

На територији куршумлијске општине, према последњем попису, живи око 500 Рома. Само је петоро у сталном радном односу, а тек њих шесторо остварило је право на пензију,живот осталих Рома у Куршумлији зависи од социјалних примања.


#   Саша Петровић   Зоран Ристић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима