Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полицајац у Лесковцу тукао друга свог сина уз претњу да ће га голог везати за бандеру

rssBookmark and Share

Лесковац 13.07.2016. М.Ивановић, Блиц

Полицајац Полицијске управе у Лесковцу Б.С. повредио је синоћ М.Р. (12) из Горњег Стопања, реагујући на тај начин што су се два дана раније потукли његов син и овај дванаестогодишњак.

Фото: РАС Србија
Фото: РАС Србија

Малишан има хематом на носу и испод носа и огреботину на врату. Каже да га је полицајац минут два стискао за врат, па му после стезао и завртао нос.

-А пре тога ми је рекао да ће ме голог везати за бандеру и боксоваће ме и да ће ми џигерицу извадити и вређао ми породицу. Нисам могао да се извучем из његових руку јер сам био на бицклу – прича дечак, чији су родитељи поднели кривичну пријаву против полицајца и свог комшије.

Инцидент се догодио у уторак вече на школском игралишту у центру села око 19,30, часова пред педесетак деце.

- Истина је да су се наша деца пре тога потукла. Мајка дечака је дошла код нас пожалила се и договориле смо се да их изгрдимо и да се то више не понавља. Напад оца дечака нас је шокирао – вели мајка Весна Ристић.

У извештају неуропсхијатра стоји да дечак има реакцију на тежак стрес и поремећај прилагођавања, па је преписана употеба бедоксина.

Отац Бобан каже да дете није целу ноћ спавало и да све време плаче.

-Уместо да полицајци чувају беузбедност наше деце, ми од њих требамо да стрепимо. Овај случај неће проћи тако јер ћемо поднети и приватну тужбу – вели отац.

Портпарол ПУ Бобан Здравковић каже да полицајац није био на дужности, али да се на случају ради по кривичној пријави грађана и да ће с тим бити упознат надлежни тужалац.

- Уколико има елеменатата, наш радник ће сносити последице – каже Здравковић.


#   Лесковац   Бобан Здравковић   насиље   полицајци   ПУ Лесковац   претучен   дечак   Б.С.   Горње Стопање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима